Klart for lyrikk i Larvik

Katarina Frostenson (foto:Mats Bäcker)

Denne helgen arrangeres det Poesifestival i Larvik, med et svært rikholdig program.

Høydepunktene står tett når Poesifestivalen går av stabelen i vestfoldbyen, men størst forventning stilles kanskje til fjorårets vinner av Nordisk Råds litteraturpris, Katarina Frostenson. Fredag er hun i samtale med Fredrik Wandrup. Lørdag kveld blir hun med på Paus-konsert, og snakker da med ingen ringere enn Ole Paus. Katarina Frostenson er en av 18 medlemmer i Svenska Akademien, som blant annet deler ut Nobelprisen i litteratur.  – Kanskje blir det stunder til en tur innom Bob Dylan?

Fra Danmark kommer Theis Ørntoft, en av nabolandets mest spennende poeter. Hans andre diktsamling, Digte 2014, var en av fjorårets mest omtalte og kritikerroste utgivelser i Danmark, og danske anmeldere var enige om at Ørntoft hadde skrevet et hovedverk i dansk lyrikk. Ørntoft møter du i samtale med våre egne diktere, Henning H. Bergsvåg og Kjersti Bjørkmo.

Lørdag blir det en spennende debatt da «Nullet poet» møter den ansvarlige for nullingen. Vilde Heggem sitter ansikt til ansikt med han som nullet henne, Are Kleiva. Hva skjer med de refuserte? Debatten ledes av Fredrik Wandrup.

Foruten de nevnte, møter du også Herborg Kråkevik, Linda B. Knausgård, Frode Grytten Pedro Carmona –Alvarez, Frode Kjersti Annesdatter Skomsvold, Anna Kleiva, Kjersti Bjørkmo, Ida Lorien Ringdal, Endre Ruset – og flere til.

Hele programmet finner du her.