Poetiske historier

Luke 20: Hun har et imponerende forfatterskap bak seg, og har de siste årene mottatt ovasjoner fra kritikerne for sin historiske bokserie fra Finnskogen.

Britt Karin Larsen debuterte med diktsamlingen 5 mg blues og andre dikt i 1978, og har siden den gang utgitt tilsammen 6 diktsamlinger, 17 romaner og sakprosatitler og barnebøker. Hun har også vunnet flere priser for sitt forfatterskap, blant dem Dobloug-prisen og Riksmålsforbundets litteraturpris. De siste årene har Larsen satt spor etter seg med bokserien om folkene på Finnskogen, og den har blitt hyllet av kritikerne. Denne våren kom den sjette og nest siste boken i serien ut: Kaldere mot natten.

Kaldere mot natten har handling fra 2. verdenskrig. Folkene på Finnskogen hjelper til med å lose mennesker som ønsker å ta seg over grensen til Sverige. Hele serien er inspirert av Larsens egen slektshistorie, og hun skriver for tiden på den syvende og siste boken i serien.

 

9788202492823


Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i året som har gått?

Katja  Kettus  Jordmora. Den boken gjorde det fysisk vondt å lese. Den er riktignok fra 2013 og ikke fra i år. Jeg henger  veldig  etter med all skjønnlitterær lesning fordi jeg skriver så mye.


Hva har du planer om å lese i julen?

I jula har jeg  mulighet til å  treffe familie og  vil   helst  bare  lese  for barnebarnet   da.


Hvilke tre bøker av året anbefaler du?

Av  årets bøker kan jeg neppe anbefale noen,  for jeg har ikke rukket å lese noen enda, men antologien Naturen svikter  aldri   ser ut  til å være en bok med både vakre bilder og  vakre tekster.

Lars  Akerhaugs  bok  En norsk terrorist- portrett av den nye terrorismen   burde  være interessant for mange, tror jeg.

Havboka av  Morten Strøksnes ser også spennende ut, hadde jeg hatt tid ville  jeg lest den også.


(Hovedfoto: Hans Fredrik Asbjørnsen)