Løser du gåten?

To kjente, norske forfattere har slått seg sammen under dekknavnene Lenin & McCarthy og gir ut thrillerlyrikk. Gjetter du hvem som skjuler seg bak psevdonymene?

Er vi vitne til en ny pseudonym-sensasjon, spør Krimfestival-general Knut Gørvell og fastslår at dette uansett må være verdens aller første thrillerlyrikksamling. Samlingen har fått tittelen Postkort fra kirkegården og gis ut av Cappelen Damm til Krimfestivalen.

Da Lars Kepler kom med sin første krimroman, ble det enormt mange spekulasjoner rundt hvem som kunne stå bak psevdonymet. Navn som Henning Mankell og Jan Guillou var blant tipsene.

 

Postkort fra kirkegården

Nå skjer det igjen – om enn i noe mindre skala: To norske forfattere har gått sammen om å fornye diktsjangeren ved å lansere Postkort fra kirkegården, som vil blir solgt i Krimfestivalens bokhandlere fra 3. mars, for en snau femtilapp.

De to har laget en pamflett bestående av 15 dikt som blir den første boken i sjangeren thrillerlyrikk. De to norske forfatterne har med overlegg rappet, sneket, stjålet og tatt seg til rette fra et vell av tekstene til norske og internasjonale krimforfatter, forteller Knut Gørvell.

 

Kjente navn

Det store spørsmålet nå er hvem de to forfatterne er:

Vi utfordrer BOK365s lesere til å tippe på hvem de to forfatterne kan være, sier Gørvell, og lover rause bokpakker til heldige vinnere.

Noen ledetråder?

Begge har kjente navn. Den ene er uten tvil en av landets ledende forfattere, som nå debuterer som lyriker tror jeg da. Jeg er redaktør på samlingen, og vi fikk inn manus for halvannen uke siden, forteller Knut Gørvell.

Ytterligere ledetråder får du muligens gjennom smaksprøvene nedenfor.

 

Postkort fra kirkegården

 

Tipp og vinn

Hvis du vil være med og gjette: Send en e-post med dine svar til konkurranse@bok365.no innen tirsdag 3. mars kl. 17. Vi avslører svar og vinnere dagen etter. Den første med riktig forfatterpar får en krimbokpakke til en verdi av 2000 kr. Alle som svarer innen fristen riktig eller galt er med i trekningen av en krimbokpakke til 1000 kr.

Torsdag 5. mars kommer de to forfatterne på Krimfestivalen og skal lese fra samlingen under arrangementet «Døden går til scenen og Blodbad» kl. 20.00 på Centralteatret.

Her følger noen linjer fra thrillerlyrikksamlingen:

 

 

Fin motstand

 

Det er noe urovekkende

ved å huske et varmt minne

og føle seg fullstendig kald

Vi hadde gjort en tabbe

Jeg sverget at jeg skulle ta boten

med anger og renter

Hun kom før eller siden til å velge en annen

men i mellomtiden

slo hun tiden i hjel

med beretningen om de lumre

barndomsminnene mine

Jeg likte ikke smilet hennes

men dagene vi delte

ga en fin motstand

 

**

 

 

Franck stirret på pistolmunningen

Var dette en test?

Pistolen ble løftet litt høyere.

Legg armene bak hodet, sa gutten.

Legge livet ditt i mine hender, sa gutten.

Deretter dro han teipen rundt brystet, armene og hodet.

Gutten senket stemmen. Han skulle altså snart møte en Gud han ikke trodde på. Han gruet seg ikke. Døden er det eneste sikre bevis på at det har vært liv.

 

Ute på parkeringsplassen stoppet det en mørkeblå bil.

Det gikk minst ett minutt i dypeste taushet.

Han kunne se silhuetten av sin kone som gjorde et tegn mot gutten.