Lokale helter best i vest

Staalesen, Jæger, Tvedt ... og Guillou selger på Vestlandet. Men ennå er det "lenge" til jul.

Det er altså ennå litt tid før julesalget skal oppsummeres, men det er et mønster i handelen i vest: Lokale forfattere selger alltid bra i Bergen og omegn. 

 

 

– Pondus, sier Kenneth Kolsrud i Arna Libris. – Alltid en vinner. Det samme er Chris Tvedt og Gunnar Staalesen når de har noe nytt på gang. Ellers selger den siste serien til Jan Guillou jevnt og trutt. Hovedpersonene i den kommer jo fa Osterøy rett utenfor her, sier han.

– Overraskelser i høst?

DSC01453– Kanskje ikke så overraskende at den siste til Jojo Moyes går bra, men det gjør den. Også Marte Michelets bok om jødene i Norge før og under krigen selger godt.

– Annen sakprosa?

– Thor Hushovd-biografien går best. Frank Aarebrots 200 år på 200 sider går også greit. Der har du det lokale aspektet igjen.

– Barnebøker da?

Bukkene Bruse vender tilbake og Trehus-serien selger, sier Kenneth Kolsrud.

 

Mat og strikking

Vibeke Ridde i Ark Nesttun selger også mye av Jan Guillou.

– Lokal tilknytning vet du, sier hun. – Det samme gjelder Jørgen Jæger, Chris Tvedt og Gunnar Staalesen. Vi selger forresten også alltid mye av Ken Follett. Den siste hans går veldig bra her.

DSC01466På sakprosafronten går det som så mange andre steder i mat og strikking.

Trines mat selger stadig bra . Det gjør også Marius-strikkeboken, sier Vibeke Ridde.

– Og til barna?

David Walliams barnebøker treffer ungene her. Både Rotteburger og Gangster-bestemor er sikre vinnere, sier Vibeke Ridde.

 

 

Vaffelhjarte

Nina W. Rossland hos Norli Bergen Storsenter forteller at Maria Parrs Vaffelhjarte har gått bra i høst, sannsynligvis godt hjulpet av dramatiseringen på Den Nationale Scene.

DSC01477nyDSC01469ny– Vi selger mye ungdomsbøker her på senteret, sier hun. Ellers: Bukkene Bruse, Ken Follett, Linnea Myhre. Marte Michelet, Jon Michelet. Og så hadde vi signering med Gunnar Staalesen, og da solgte vi masse. De lokale går bra. Vi selger også mye av Jørgen Jæger og Chris Tvedts bøker, sier Nina W. Rossland.

 

Sjakkbøker

I Ark Beyer i Bergen sentrum står Lars Erik Helgemo og selger sjakkbøker.

DSC01486ny– Vi selger mye av dette om dagen, smiler han. – Men se her: Street Art Bergen av Argus, John Xc og Walter Wehus er en kul bok som også går bra. Og Tomas Espedals siste. Sammen med bøkene til Jan Guillou og Gunnar Staalesen.

I tillegg til to stk. Michelet, selvfølgelig. Både Marte og Jon selger og selger, sier Lars Erik Helgemo.

 

 

 

Mer Street Art

I Norli Nummer 7 i Bergen sentrum selger de også Street Art Bergen. Boken er gitt ut på Kontur forlag og selger til folk i alle aldre, forteller Magne Julin Vik-Mo, som også selger bøkene til Staalesen, Jæger og Tvedt i store mengder.

DSC01493ny– Den nye Kepler-romanen går også bra, sier Vik-Mo. – Og så selger vi en del Amalie Skram. Den Nationale Scene har jo hatt stor suksess med musikalen Hellemyrsfolket etter Skrams bøker, og det skaper fornyet interesse for hennes forfatterskap.

Sakprosa da?

Fletteboka fra Press forlag. Og Norges Låver fra SKALD er vinnerne her så langt forteller Magne Julin Vik-Mo.