Little Brown ble Årets forlag

Donna Tartt er en av flere storselgere på årets britiske forlag.

Det britiske forlaget Little Brown tok hjem den største hederen, da den britiske forlagsbransjen feiret seg selv i London tidligere denne uken.

 

Det er andre gangen Little Brown har vunnet, og forlaget mottok prisen blant annet for sin kreativitet og lønnsomhet. Med navn som Donna Tartt og Robert Galbraith aka J.K. Rowling på forfatterlistene, har Little Brown hatt flere titler på bestselgerlistene i 2013.

Harper Collins Children’s Books vant prisen for beste utgiver av barne- og ungdomsbøker mye takket være sitt arbeid med å gjøre David Walliams’ bøker, som Superbestemor, til bestselgere. Forlaget hadde også fem av de ti mestselgende bøkene for barn i 2013.

 

Hederspris

Pan Macmillan fikk hedersprisen for sitt arbeid med billedboken Gruffalo av Julia Donaldson og Axel Scheffle. Boken har hatt en økning i salget på 22 prosent siden 2013.

Markedsføringen av krimhiten Flink pike av Gillian Flynn sørget for at Orion mottok prisen for årets markedsføringsstrategi. Dødelig taushet av A.S. A. Harrison, utgitt på Headline, fikk prisen for årets pr-kampanje.