«Lars er LOL» har fått premieredato

LARS ER LOL: Amanda Lilly Winger-Schmidt og Lars Adrian Overjordet Vestnes i "Lars er LOL". (Foto: Nordisk Film Distribusjon)

Filmen «Lars er LOL», basert på Iben Akerlies bestselgende roman med samme navn fra 2016, kommer til kinodukene til høsten.

Boken ble raskt populær og vant flere priser, blant annet ARKs gjeve barnebokpris. Nå er fortellingen smidd om til film, og teppet går opp for kinopremiere over hele landet 29. september.

– Med «Lars er LOL» har jeg ønsket å lage en film som, i bokens ånd, tar barn på alvor. En film som er både underholdende og inderlig, hvor det er plass til humor, alvor, og alle de store følelsene man lever gjennom når man vokser opp, sier regissør Eirik Sæter Stordahl. Han legger til om filmen at den tematiserer hvor vanskelig det kan være å gjøre det man egentlig synes er riktig, og hvor viktig det er å finne motet til å være seg selv.

Eirik Sæter Stordahl debuterer som regissør med «Lars er LOL», og har sammen med Iben Akerlie skrevet filmmanuset.

«I frykt for selv å bli hengt ut, ender Amanda opp med å svikte Lars. Hun gjør noe fryktelig, som hun virkelig angrer på. Hvordan skal hun gjøre det godt igjen, og si unnskyld til Lars?», heter det blant annet om handlingen.