Lanserer Boktips.no

KRITISK: Ingvar Ambjørnsen (Foto: Marie Sjøvold)

Cappelen Damm pakker sammen Forlagsliv for å satse på nytt nettsted. Ingvar Ambjørnsen er blant dem som blir med over.

– Det blir stadig skrinnere med bokanmeldelser, og kulturstoffet nedprioriteres i media, fremhever Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm, som en av hovedgrunnene til forlagets nysatsing på nett: Boktips.no.

Cappelen Damm pakker sammen Forlagsliv, som har vært forlagets nettsatsing gjennom flere år – en slags paraply for et tredvetalls bloggere, stort sett bestående av ansatte på huset og et knippe av forlagets forfattere.

Blir med over

– Mange av dem er fortsatt med og skriver. Den mest populære på Forlagsliv var Ingvar Ambjørnsen, og han fortsetter selvsagt på Boktips. Nå vil vi invitere enda flere forfattere og også vanlige lesere til å skrive for oss, sier Gørvell.

2000 av de gamle artiklene fra Forlagsliv med over på Boktips-plattformen.

– Forlagsliv har vært en vellykket blogg og en viktig publiseringskanal for Cappelen Damm, men navnet er introvert og lite brukerorientert slik andre forlag-nettsteder er, som Ugla og Bak omslaget. «Boktips» kommuniserer umiddelbart hva leseren er ute etter, sier Gørvell til BOK365.

Skal skape leselyst

SATSER NYTT: Knut Gørvell og Cappelen Damm.

Boktips.no skal ifølge forlaget være et nettmagasin «som berører, engasjerer og skaper leselyst».

– Siden skal være oversiktlig og intuitiv, både i design og oppbygging. Her blir det anbefalinger, lister, portrettintervjuer med våre forfattere, temaartikler og mye annet godt bokstoff. Alt for å hjelpe deg med spørsmålet: Hva skal jeg lese nå? Boktips.no skal da gi deg svaret – enten det er å nettopp finne den neste boka man skal lese via guider og anbefalinger, eller det er å lese. – massevis av godt litteraturstoff og inspirasjon som skal gi deg et godt grunnlag for å velge din neste bok, sier Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

Nettbokhandelen Cappelendamm.no er en integrert del av nettstedet:

– Dersom våre artikler og anbefalinger, tips skulle friste, er kjøp bare et tastetrykk unna, sier Gørvell.

Ja til Jo

– Når du snakker om boktips og aktuelle artikler, handler det vel først og fremst om Cappelen Damm-forfattere og utgivelser?

– Både ja og nei. Vi har en ambisjon om å skrive om det leserne er opptatt av, og altså ikke være begrenset av hvilket forlag en bok kommer ut på. Også tidligere har vi tipset om bøker fra andre forlag. Når jeg nå har laget en sak om sommerens beste krimromaner, er selvsagt Jo Nesbøs nye roman med og flere andre bøker fra andre forlag, sier Gørvell, og legger til: – Det vil bli lagt til rette for at alminnelige lesere kan bidra med stoff. Vi vil invitere til engasjement og deling av litterære tips og leseopplevelser både på nettstedet Boktips.no og Boktips-sidene våre på Facebook.

Henter det beste

– Noen utenlandske forbilder for Boktips-satsingen?

– Forbildene våre er vel så mye de mest vellykkede avisene og magasinene på nett som forlags-produserte nettsteder. Vi forsøker å ta det beste fra flere steder. Norge er det land i verden ved siden av Island som har høyest boklesing per innbygger, og da er det naturlig at vår ambisjon er å være best i verden på innhold og tips til bokleserne. Selvsagt lages det masse bra forskjellige steder i forlagsverdenen, og noe vi liker godt er for eksempel det danske «Bogmagasinet» til Lindhart og Ringhof.

 

Hovedbilde: Ingvar Ambjørnsen (foto: Marie Sjøvold)