Kun ett spørsmål om e-bøker

«Disse øyeblikk» av Herbjørg Wassmo (bildet) var mest lest av lånerne i Øksnes i 2014. Men biblioteket fikk kun ett spørsmål om e-bøker.

I 2014 var det kun ett spørsmål om e-bøker, kan bibliotekar Linda Karlsen på Myre i Øksnes berette til Bladet Vesterålen. Hun er fornøyd med året som helhet i fjor trass i en liten nedgang i antall utlån på 3,7 prosent.

 

Karlsen tror ikke e-bøker kommer til å være et høyt prioritert område i nærmeste fremtid:

– Vi får se på det etterhvert og på etterspørselen, sier hun. Det er et fellesbibliotek i Nordland som steller med e-bøker.

Hun kan melde om et totalt utlån i fjor på 23.507. Det er rundt fem utlån per øksnesværing, noe hun tror er godt over landsgjennomsnittet.

 

Herbjørg øverst

Herbjørg Wassmos Disse øyeblikk troner øverst på utlånstoppen. Høyt på listen finner vi også Jo Nesbøs Sønnen, En pingles dagbok, John Greens Faen ta skjebnen, Johannes Rørtveits Menneskeskjebner på yttersida, slankebøker og strikkebøker. Det lånes også ut serieromaner, med Gabriels hus som den mest populære.

– Vi har også hatt stor oppgang av utlån på dvd-er til voksne. Jeg tror det er fordi vi har alt stående slik at det er god oversikt over hva vi har og mye lettere å forholde seg til enn Netflix og andre nettbaserte filmkanaler, sier Linda Karlsen til Bladet Vesterålen.

 

(Foto: Rolf M. Aagaard / Gyldendal)