Krimpris til Lene Lauritsen Kjølner

Beste krimdebut fra 2014 hedres med Maurits Hansen-prisen under Krimfestivalen i Kongsberg.

Lene Lauritsen Kjølner er årets vinner av Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» for krimromanen Høyt henger de. Den gjeve debutantprisen deles ut fredag kveld under litteraturfestivalen «Kongsberg Krim».

 

 

image005Lauritsen Kjølner (f. 1962) debuterte i fjor med Høyt henger de – en Agatha Christie-inspirert krim fra skjærgårdsmiljø, med den nysgjerrige privatetterforskeren Olivia Henriksen i hovedrollen.

 

«Romanen er preget av realistiske portretter og et plausibelt plot. Og fram for alt er teksten preget av snerten humor, situasjonskomikk og overskudd. Ingen tvil om at prisvinneren har hatt det fornøyelig under skriveprosessen», skriver juryen i sin begrunnelse.

 

Oppfølger allerede ute

Kjølner ga tidligere i år ut sin andre roman om Olivia Henriksen med tittelen Hvorfor spurte de ikke Evensen. Til våren kommer bok nummer tre i serien.

Forfatteren bor sammen med mann og to tenåringsgutter i Tønsberg, hvor hun også sitter i bystyret som representant for Miljøpartiet De Grønne. Hun henter mye inspirasjon fra lokalmiljø- og politikk når hun klekker ut plotene i bøkene sine.

 

Stolt prisvinner

Lene Lauritsen Kjølner er lykkelig over å bli tildelt debutantprisen. – Jeg er selvsagt glad og stolt. Spesielt fordi begrunnelsen er at det er «En annerledes krim». Det gjør meg glad at det går an å skrive noe annet enn nordic noir og likevel bli satt pris på, sier Lene Lauritsen Kjølner til BOK365..

 

Les også: Med Led Zeppelin på øret