Barnebokfestival også neste år

Tilbakemeldingen er unison: Dette vil vi gjøre igjen!

Barnebokfestivalen i Oslo i høst var en suksess. Og det blir ny festival neste år. Det slår komiteen fast i dag.

– Vi har ikke rukket å evaluere alle deler av festivalen ordentlig ennå, men tilbakemeldingen vi har fått fra mange av de deltagende forlagene har vært strålende. Alle vil være med på en ny runde, sier Ellen Hogsnes i arrangementskomiteen til Bok365.

 

Ellen H 2
Lover ny festival: Ellen Hogsnes

 

Dundrende suksess

Barnebokfestivalen 2015 hadde totalt 5100 besøkende og ifølge arrangementsomiteen var det over all forventning:

– Den aller første festivalen har vært et stort løft for barne- og ungdomslitteraturen. Vi har langt på vei fått til det vi ønsket: Å skape arenaer for de nye, norske bøkene for barn og ungdom, sa Hogsnes da festivalen skulle oppsummeres. – Sammen med samarbeidspartnerne våre har vi gjennomført over 60 arrangementer og hatt over 100 forfattere i sving i løpet av tre dager.

 

barnebokfestival_1
Yrende liv: Barnebokfestivalen 2015

 

Fornøyde forlag

Den første barnebokfestivalen foregikk på elleve ulike scener i Oslo Sentrum, blant annet i forlagshusene til Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal. I tillegg var det arrangementer hos Grafill, på Filmens hus og i Norsk Barne- og Ungdomsbokforfatteres lokaler.

17 forlag var med og arrangerte fstivalen i september: Aschehoug, Cappelen Damm, Det norske Samlaget, Ena forlag, Figenschou, Forlagshuset i Vestfold, Gresvik forlag, Gyldendal, Juritzen, Kagge, Lydbokforlaget, Magikon, Mangschou, Omnipax, Orkana, Piggsvin forlag og Vigmostad og Bjørke.

I tillegg var syv samarbeidspartnere tilknyttet festivalen: Den norske Bokhandlerforening, Foreningen !les, Grafill, IBBY Norge, Norsk barnebokinstitutt (NBI), Norsk Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) og Ubok.

Ifølge Ellen Hogstad ser det ut til at flesteparten av de involverte forlagene også ønsker å delta på en ny festival neste år.

Datoene er allerede fastsatt: Festivalen finner sted 15. til 17. september 2016.