Krimforfatter i magen?

Torkil Damhaug (Foto: Agnete Brun)

Har du lyst til å lære krim-proffenes skrive-hemmeligheter? Til høsten åpnes dørene for tredje kull til Krimforfatterskolen, med Torkil Damhaug som en av hovedlærerne.

Flere og flere har de senere år hatt skrivekurs og forfatterskoler av ymse slag som inngangsport til forfattervirket. Høsten 2016 startet Cappelen Damm sitt nye tilskudd til skriveskole-floraen: Krimforfatterskolen, med to førsteklasser a 16 elever.

Utvidet tilbud

– Elevene som gikk det første året, var svært fornøyd. I skoleåret 2017/2018 utvidet vi tilbudet ved å ha både en første og en andreklasse. Åtte elever fikk gå andre klasse eller det som også ble kalt manus-klassen. Nå er de klare for å få sine manus vurdert av Cappelen Damms krimredaksjon, og kanskje vil noen av dem snart være krimforfattere, forteller Knut Gørvell, primus motor og salgs- og markedsdirektør i forlaget.

I september åpnes dørene for tredje kull til Krimforfatterskolen. Torkil Damhaug, en av Norges ledende krimforfatter, er en av to hovedlærere på Krimforfatterskolen. Damhaug fikk Rivertonprisen 2011 for Ildmannen, og i 2016 for En femte årstid. Med seg har Damhaug litteraturjournalist Bernt Roald Nilsen.

Grunnleggende innføring

Det er mulig å søke seg til et første år med grunnleggende innføring i det å skrive en kriminalroman, eller man kan søke på år 2. For å bli tatt opp på det videregående trinnet, bør man være i gang med et romanmanus.

All undervisning foregår i Cappelen Damms lokaler i Oslo. Skulle du føle at du har en krimforfatter i magen, er søknadsfristen 11. juni.

– Ser talenter

– Dukker det opp noen krimtalenter som kan havne i Cappelen Damms stall?

– Vi jobber på mange måter for å få fram norske forfattere, og selvsagt er drømmen at noen av Krimforfatterskolens elever kan bli en av de nye store krimforfatterne. Vi har allerede sett at det er talenter på skolen, så spørsmålet er om de kan ta det avgjørende steget. Det tror og håper vi, sier Knut Gørvell.

 

(Foto: Cappelen Damm)