Krim og Disney-eventyr

Bokhandler Linda Borge hos ARK Nesttun (foto: privat)

Linda Borge er butikksjef hos ARK bokhandel på Nesttun i Bergen. Som småbarnsmor leser hun både spenningsromaner og Disney-eventyr.

– Har du lest noe bra i det siste?

– Å, jeg leser så mye forskjellig, men Den grønne øya av Gert Nygårdshaug satte dype spor hos meg, en virkelig fantastisk bok som flere burde lese med tanke på hans klimaengasjement og tiden vi lever i. Og så må jeg ikke glemme Zeta-viruset av Øystein Bogen, en virkelig spennende krim jeg slukte.

– Jeg leser også noen barnebøker og koste meg virkelig med Musse & Helium, kjempesøte og spennende bøker som passer for alle mellom seks og ni år. Der skal det heldigvis komme mange flere i serien. Datteren min har kost seg med «5 minutters eventyr» med Disney-prinsesser. Nydelige tegninger og kjempekoselige historier som er akkurat passe lengde for en utålmodig treåring.

– Hva er det folk bytter julegavene sine i?

– Mye forskjellig, men har lagt merke til at Gunnar Staalesen sin siste har blitt valgt mye, selv om den solgte mye før jul også, og Mordet på Henrik Ibsen av Erlend O. Nødtvedt var det også mange som tydeligvis savnet under juletreet.

– Hvilke bøker gleder du deg til?

– Colson Whitehead kommer med en ny bok Harlem Shuffle, likte veldig godt alle hans andre bøker så har store forventninger til denne også.