Kråkevik på antologitoppen

Herborg Kråkevik (foto: Agnete Brun)

ANTOLOGILISTA: Herborg Kråkevik har som vanlig grep om jula, for sjette år på rad topper det litterære juleheftet «Juleroser» bestselgerlisten innen sin sjanger.

Juleroser 2020 fikk sekser på terningen fra Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Aftenposten. Her på BOK365 ble det en sterk femmer. Vår anmelder, Leif Gjerstad skrev at:

– det er et imponerende kobbel forfattere som redaktør Herborg Kråkevik har samlet og fått til å levere bidrag i det nesten hundre sider tjukke heftet. Vi nevner kort Naja Marie Aidt, Nina Lykke, Jon Fosse, Selma Lagerlöf, Brit Bildøen, Simon Stranger og Trygve Skaug som sørger for at sidene fylles både med poesi, personlige betraktninger og julenoveller.

«Runner-up» ble også tradisjonstro, Ellen Wisløff med Ren Poesis julehefte 2020. Wisløffs tidligere antologier henger fortsatt med, en tredjedel av alle titlene på lista er fra vår fremste poesiformidler.

Av rene lyrikkantologier merker vi oss at utrettelige Knut Gørvell i samarbeid med Sigmund Sørensen, er helt oppe på fjerde plass med Ukas dikt. 

Med glede merker vi oss også det tradisjonsrike juleheftet Jul i Trøndelag, utgitt av Trønderlaget – en sammenslutning av mållagene i Trøndelag – helt siden 1935. Videre Makter og mørke – mellom himmel og jord med fortellinger og sagn fra våre nordligste landsdeler.

Antologier Desember 2020

Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen.

NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.
WordPress Tables Plugin