Knausgård til scenen

Karl Ove Knausgårds "Min kamp" blir teaterstykke i Stockholm.

Karl Ove Knausgård tar for tiden USA med storm, men han holder fortet hjemme i Skandinavia også. I dag ble det offentliggjort at romanserien Min kamp blir teater i Stockholm.  

 

 

Min kamp 6 omslag:Layout 1Det er Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm som i dag offentliggjør sitt program for høsten. Der, på Lilla Scenen, er det premiere på Min kamp 29. august. Forestillingen tar for seg samtlige bøker i serien, og det er den norske regissøren Ole Anders Tandberg som står for både dramatiseringen av bøkene og regien på stykket. Tandberg har tidligere laget oppsetninger basert på tekster av blant andre Tor Ulven, Kjell Askildsen og Alf Prøysen.

 

Svensk skamros

Karl Ove Knausgård er stor i nabolandet. Alle de seks Min kamp-bøkene er har fått strålende kritikker, og bøkene har gjort det godt på de svenske bestselgerlistene. Da siste bind i serien Min kamp Sjette bok, utkom høsten 2013, skrev den anerkjente litteraturkritikeren Jonas Thente: «Min kamp framstår som viktigere og mer relevant enn hva noen annen nålevende forfatter på våre breddegrader har fått i stand på, la oss si, de seneste tre desenniene og formodentlig enda lengre tilbake … Karl Ove Knausgårds Min kamp skjemmer det aller meste som har skjedd skjønnlitterært i den senere tid».

 

Independent Foreign Fiction Prize

KnausgaardBoyhoodIsland

Knausgård nyter verdensomspennende suksess med det bindsterke romanverket. I går ble det kjent at han er nominert den prestisjetunge Independent Foreign Fiction Prize for tredje gang, nå for Min kamp. Tredje bok (engelsk tittel Boyhood Island).

Min kamp-bøkene har fått strålende mottagelse i alle landene de er utgitt, blant annet USA, Storbritannia, Danmark, Tyskland og Nederland. Rettigheter til bøkene er så langt solgt til 20 land. Samlet opplag på de seks bøkene er nå 468 000 i Norge.

I begynnelsen av mai reiser Knausgård til USA på en lanseringsturné der han skal besøke San Francisco og New York.

——

Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte i 1998 med romanen Ute av verden. For denne boken ble han, som første debutant noensinne, tildelt Kritiker­prisen. Siden har han skrevet romanene En tid for alt (2004) og Min kamp (2009–2011), som har frambrakt en helt unik respons og gjenkjennelse hos lesere verden over.