Knallresultat fra Fontini

Fontini Forlag leverer eventyrlige 2016-tall, med en omsetning på nærmere 20 mill. kr og en bunnlinje på nesten 7 mill. kr.

Lille Fontini har vært en gjenganger på bestselgerlistene. Ofte har de hatt halvparten av titlene på månedens oversatt-topp for barn og ungdom. Det er vel på tide å slutte å kalle det for «lille Fontini». Med sine nærmere 20 mill. i omsetning begynner dette å bli et relativt stort barne- og ungdomsbokforlag; Helt eksakt landet omsetningen i Fontini Forlags tredje driftsår på 19,6 mil kr, mens driftsresultatet ble på hele 6,7 mil.

 

 

Flere bestselgere

– Det sterke resultatet skyldes en sunn forlagsdrift med flere bestselgere, en aktiv backlist og mange populære nyheter. I tillegg til bestselgerne Gutta i trehuset og Amuletten fikk serien om huleboergeniet Herman Hule og dinosaurvennene hans sitt gjennombrudd i 2016, sier forlegger og daglig leder Lindy Andersen til BOK365. – Vi samarbeider godt med flinke og engasjerte bokhandlere og bibliotekarer. Når formidlerne ser potensialet i bøkene, kan de utrette underverker for barns leselyst og leseglede. Og når unge lesere får bøker som interesserer, legger de gjerne bort både pc og mobiltelefon. Vår jobb er utgi nettopp slike bøker og det har vi så langt lykkes med!

Fontini ble startet høsten 2013 og har fire ansatte. Forlaget eies av Lindy Andersen (60 prosent) og Font Forlag (40 prosent)

 

Bildet (fra v.): Lene Louise Løver, Lindy Andersen og Kristian Baardsen.