Dylan on the tracks til Lillehammer

Stinn brakke for Dylan på Dovre. Siri Aurland Bredesen og Mathias Johansson synger og spiller.

Dylan-låter på Dovrefjell. Sånn skal det være når Litteraturtoget er på vei til festival.

Bob Dylan på Dovrefjell. Med moskus på begge sider av toglinjen. Reisen til Litteraturfestivalen å Lillehammer kunne neppe vært særlig bedre.

For da Lillehammer-festivalens «offisielle» litteraturtog ble nedlagt, tok trønderne ansvar. I dag kommer en hel vogn lastet med festivaldeltagere over Dovre til festivalbyen, og underveis er det opplesninger, musikk og litteraturprat.

Bøker fra biblioteket i Trondheim. Bare å forsyne seg.

Opplesninger og Dylan

Litteraturhuset i Trondheim står for arrangementet sammen med NSB, og turen har virkelig falt i smak hos dem som er med. Og det er ganske mange. Siste vogn i Dovreekspressen til Oslo er full av festivaldeltagere, og de har fått høre opplesninger av blant andre Karoline Sætre, Rune F. Hjelmås og Cecilie Wold Andersen. Og over selve Dovrefjell, mens moskus kranset linjen på begge sider, sang og spilte Siri Aurland Bredesen og Mathias Johansson nobelprisvinnelåter under tittelen «Dylan on the tracks».

Initiativtaker: Litteraturhuset i Trondheim ved Hanna Malene Lindberg.

Miljøvennlig trivsel

Hanna Malene Lindberg fra Litteraturhuset i Trondheim sier at de fikk en forespørsel fra NSB om de ville være med og lage litterturtog siden festivlen ikke gjør det lenger. – Det sa vi ja til, forteller Lindberg.

– Vi fikk mulighetene til å disponere en halv vogn, og så spurte vi noen lokale forfattere om de ville være med å lyse opp togturen litt. Så spurte vi biblioteket i Trondheim og de ville også være med. De stiller med bøker som gis bort under reisen. Så det vi egentlig har gjort er å samle mye bra litteratur og folk på en miljøvennlig reise til festivalen.

Litteraturstudent Sara Gilsdottir: Spennende bidrag og god stemning

God stemning

Sara Gilsdottir studerer litteratur på NTNU og er en av dem som er med toget til festivalen:

– Dette er veldig gøy. Her er masse spennende bidrag og god stemning. En veldig annerledes togtur, synes hun. – Med deilig kaffe mat i tillegg.