Klart for trønder-Tanum

I dag får også Trondheim sin Tanum-butikk, vakkert plassert i byens beste handlestrøk.

–Vi gleder oss over etableringen i Trondheim og ser frem til å konkurrere med Ark og Norli, sier Anne-Regine Bakstad, administrerende direktør i Tanum.

Tanum har tradisjonelt holdt seg i Oslo-området. Derfor har nok konkurrentene lagt spesielt merke til akkurat denne etableringen. Riktignok har kjeden butikker på flere flyplasser, blant annet Værnes, men det er første gang de tar flybussen inn og etablerer seg i kjernen av en annen storby.

Det spranget avdramatiserer Anne-Regine Bakstad:

–Vi er stadig på jakt etter egnede lokaler i de store byene, så dette er ingen endring i strategien.

 

Attraktivt strøk

Tanums nye lokaler ligger i den klassiske gamle gården til Adresseavisen i Nordre gate 1, hvor det tidligere har vært både avis og etter hvert kundesenter for Adressa. Butikken blir på rundt 200 kvadratmeter og skal ledes av Gøril Sæther. Beliggenheten er viktig for det Tanum beskriver som en «flaggskip-butikk»:

–Vi er glade for å kunne etablere oss i Trondheims beste handlegate, sier Bakstad Bok & Samfunn/BOK365.

Selv om flere lokaler står ledige i Midtbyen, er sentrale adresser som Nordre gate 1 fremdeles attraktive. Men kjedene står ikke lenger i kø, så det er grunn til å tro at Tanum slipper å blakke seg helt på husleien:

–Tidligere ville kjedene stått i kø for første etasje her. Men en heftig åpning av kjøpesentre de siste årene gjør at kjedene har blitt mer restriktive og avventende, og prioriterer sine butikker på sentrene, sier eiendomsmegler Stine Solberg i Eiendomsmegler 1 Næringsmegling til Adresseavisen.

 

Tøff konkurranse

Men for bokhandlerne synes området å være svært attraktivt. Konkurransen i nabolaget er skarp: Skrått over gata ligger Ark Bokhandel, på det tidligere «Brunhjørnet». Nedover og nordover Nordre gate finner vi Norli Bokhandel, og i Øksendals gamle lokaler i Dronningens gate har Vivo etablert seg. Så det mangler ikke bokhandlere i Midtbyen. Ark har også butikk i kjøpesenteret Trondheim Torg og Notabene har i Byhaven.

Dette skremmer ikke Anne-Regine Bakstad:

–Konkurranse skjerper alle, og vi ser frem til å gi kundene en Tanum sentralt plassert i Trondheim.

Hvordan skal så Tanum vinne dette slaget?

–Vi skal være en breddebokhandel med høy Tanum-kvalitet.