Klart for Lesetid

DESPENTES: Kjersti Herland Johnsen i Gyldendal vil ha gullet hem

– En Lesetid-bok er en bok som byr på både underholdning og alvor, sier forlagsredaktør Kjersti Herland Johnsen. I dag er det klart for festivitas og ny skjønnlitterær storsatsing i Gyldendal-huset.

– Dette er gode og engasjerende bøker vi selv har falt pladask for, forteller forlagsredaktør Kjersti Herland Johnsen, som fronter Gyldendals nysatsing Lesetid. «Vi» er forlagets redaksjon for oversatt skjønnlitteratur.

Fest og lansering

Ti-tolv bøker per år skal seile under Lesetid-flagget, og sjøsettingen skjer allerede i kveld på Gyldendal-huset. Da er det festivitas med sprudlende drikke, noe søtt å spise, bokinspirator og korsang. Og som prikken over i’en blir det engelsk aften med «a nice cup of tea» og bokbad med bestselgerforfatter Katherine Webb. Nevnte Webb er første kvinne ut, med romanen Skjulestedene, i par med Jennifer Ryan og Damekoret.

FØRST UT: Katherine Webb og Skjulestedene.

 

Kvinnekonsept

Kjersti Herland Johnsen lover både gode feelgood- og feelbad-opplevelser:

– En Lesetid-bok er en bok som byr på underholdning og alvor. Det er en bok som viser deg verden, som skaper gjenkjennelse, men også viser deg noe nytt og overraskende. Du kan gjerne si at det er bøker som typisk vil være egnet for lesesirkler, sier hun.

Hun medgir at Lesetid-konseptet i første rekke henvender seg til den feminine delen av bokleserne:

– Vi skal ikke nekte menn å lese disse bøkene, men sikter oss nok først og fremst inn på kvinner i alle aldre.

 

 

«Bibliotekarenes Kill Bill»

– Noen personlige favoritter blant årets Lesetid-bøker?

– Sara Paborns Blybryllup har mye god, sort humor. Den handler om bibliotekaren Irene, som er temmelig lei av sin oppblåste og spydige ektemann gjennom trettini år, kabeltrekkeren Horst. Hun bestemmer seg for å kvitte seg med ham en gang for alle. På mange måter er det «bibliotekarenes Kill Bill», sier hun lattermildt. Romanen utkommer i mars.

Kjersti Herland Johnsen trekker også frem vårens siste Lesetid-utgivelse, Mary Lynn Brachts Hvit krysantemum:

– Dette er en historie både i nåtid og fra det japanskokkuperte Korea under andre verdenskrig. Den har mange av de samme kvalitetene som Khaled Hosseinis Drageløperen. Likte man den, kan Hvit krysantemum være en anbefaling.

 

(Foto hovedbilde: Vebjørn Rogne / øvrige: Gyldendal)