Klar for mørkere Wisting

Jørn Lier Horst røper i podcasten "Helt Kriminelt med Elin & Ellen" at høstens bok om William Wisting blir mørkere enn de tidligere bøkene.

– Wisting møter noe han ikke har møtt før, nemlig ondskap. I min karriere i politiet så har jeg møtt mennesker som har gjort onde handlinger, men det er kanskje bare en håndfull ganger jeg har møtt onde mennesker. Mennesker som har en egen glede av å påføre andre mennesker smerte og lidelse. Denne gangen er det det Wisting står ovenfor, forteller Horst.

Han kan også røpe at boken, som er den fjortende i den populære politiserien, har fått tittelen Ildvilje.

Ny bok med Enger

Før utgivelsen av Ildvilje er Horst også aktuell med et nytt samarbeidsprosjekt med Thomas Enger. Oppfølgeren til Nullpunkt får tittelen Røykteppe. Horst forteller at det er som regel Enger som tar seg av drapene i bøkene deres:

– I grove trekk så snakker vi oss gjennom en storyline, og så går denne skriveprosessen nesten som en stafettpinne mellom oss. Vi har skrevet om hverandre. Et hovedtrekk har vært at Thomas tar seg av drapene, og så skriver jeg når politiet kommer inn og skal prøve å rydde opp etterpå.

Mer cold case

– Det jeg prøver å ta med meg inn i bøkene mine er ofte hvordan vi som er på den rette siden av loven ofte kan ha mer tilfelles med forbryterne, gjerningsmennene, enn det som skiller oss fra dem. Da jeg begynte i politiet så tenkte jeg nok at ting var mer svart hvitt, men det er ikke så enkelt. Vi er mer sammensatt, og det har nok fått mer plass i bøkene mine i det siste, sier Horst.

I de siste bøkene har også Cold Case-saker fått en sentral plass, og det vil de neste også ha.

– Det jeg holder på med nå synes ikke utad, men jeg har et Cold Case-prosjekt. Jeg skal skrive fire bøker som handler om det å sette i gang etterforskning av gamle saker. Det begynte med Katarinakoden. Det innerste rommet har også en Cold Case-historie, og det vil også de to neste bøkene ha. Men det er dagsaktuelle hendelser, men der det vil være tråder tilbake i tid, røper Horst.

Ser for seg Nordin

Denne våren har tv-serien «Wisting» gått på TV3. Horst er godt fornøyd med resultatet.

 – Jeg sa vel det i et intervju at jeg var veldig skeptisk til det med Sven Nordin. Det var litt fleipete sagt. Første opptaksdagen så jeg at han gikk inn i politirollen på en fremragende måte. Han tedde seg som en politimann, snakket som en politimann, gikk som en politimann og hadde dette blikket. Jeg er veldig godt fornøyd med Sven, sier Horst, og forteller at han også har begynt å se Nordin i hodet når han skriver om Wisting.

– Jeg trodde jeg skulle holde ham på en armlengdes avstand, men jeg merker han sniker seg inn. Og kanskje vel så mye Thea Green Lundberg, som spiller datteren til Willam Wisting, altså Line Wisting journalisten, og det gjør hun veldig godt synes jeg. Hun også er tilstede når jeg skriver nå, og også Mads Ousdal som Nils Hammer, forteller Horst.