«Jegerånden» ble lesernes favorittbok

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen med vinnerboken (Foto: Eyvind Malkenes Kvarving)

- Jeg kjenner på en takknemlighet overfor alle de som har stemt på meg, sier Eirik Kristoffersen, som dediserer prisen til norske veteraner. Forsvarssjefens biografi var BOK365-lesernes favorittbok i året som gikk.

– Jeg trodde at Jegerånden kanskje kom til å selge 4000, kanskje 5000 eksemplarer. At opplaget skulle bli på 40000 før jul hadde jeg aldri forventet. Jeg jobbet med boken i nesten fire år, i godt samarbeid med Malin Stensønes, og har satt stor pris på mottakelsen boka har fått og alle de positive tilbakemeldingene. Jeg har lært mye under arbeidet og ikke minst fra tilbakemeldinger fra leserne. Når boka nå har blitt kåret til lesernes favorittbok 2020 så kjenner jeg først og fremst på en takknemlighet overfor alle de som har stemt på meg, sier forsvarssjef Eirik Kristoffersen til BOK365.

Siden starten av desember har BOK365s lesere stemt frem sin favorittbok fra 2020. En langliste på femti titler, ble etter noen uker kuttet ned til en kortliste bestående av tjue titler. Og det var forsvarssjefens biografi, Jegerånden, som kom ut på topp.

Dedikerer prisen til veteraner

Det har vært en stor mobilisering for Jegerånden, noe forsvarssjefen har fått med seg:

– Jeg vet at veteranforeninger som «Veteran møter Veteran» har engasjert seg mye i avstemningen. Det er med anerkjennelse og respekt jeg dediserer prisen til våre veteraner. Alle ga litt, noen ga alt, sier Kristoffersen.

Her er topp ti fra «Lesernes favorittbok 2020»

1. Eirik Kristoffersen: Jegerånden (Gyldendal)

2. Sandra Lillebø: Tingenes tilstand (Forlaget Oktober)

3. Sile O. Ulstein: Krypdyrmemoarer (Aschehoug)

4. Karoline Brændjord: Jeg vil våkne til verden (Kolon)

5. Mona Ringvej: Landet mot nord (Spartacus)

6. Tania Michelet: Min egen vei (Vigmostad & Bjørke)

7. Malin Falch: Kråkesøstrene (Egmont)

8. Tore Renberg: Tollak til Ingeborg (Cappelen Damm)

9. Gulraiz Sharif: Hør her’a (Cappelen Damm)

10. Tom Egeland: Kongen (Capitana)