Inntar Tvedestrand

Krimforfatterene skaper hygge og uhygge på Sørlandet i Lahlums krimfestival.

Festivalen begynner fredag og holder på helgen igjennom. Flere av våre fremste krimforfattere stiller.

 

Hans Olav Lahlum tar med seg en rekke krimforfattere til kriminell helg på Bokhotellet Lyngørporten og til Bokbyen i Tvedestrand sentrum i helgen. Forfattere forteller om bøker de har gitt ut, – og bøker de skriver på nå. Deltakerne på festivalen kommer tett på forfatterne. De kan møte dem i pausene, under måltidene og ellers under hele festivalen på Bokhotellet.

 

Festival for tredje gang

Det blir boklansering også. Guttorm Eskild Nilsen har skrevet en ny krim, og i Terna Kafé i Tvedestrand sentrum kan publikum være med og løse mysteriet i boken.

Det er tredje gang Lahlums krimfestival arrangeres i Tvedestrand, og festivalsjef Jan Kløvstad forteller at de venter 250 til 300 gjester på arrangementene.

– For oss er det viktig at folk leser hele året. Det er ikkenoe problem å fylle en hvilken som helst festival i Tvedestrand om sommeren. At det kommer så mange på en festival synes vi er veldig bra, sier han til BOK365.

 

Her er noe av det publikum kan glede seg til i helgen:

Fredag
kl. 19.00 Bokhotellet: Hans Olav Lahlum åpner festivalen

kl. 20.00 Bokhotellet: middag med mord

 

Lørdag
kl. 08.30 – 10.00 Bokhotellet: kriminell frokost med forfatterne

Gunnar Staalesen
Stiller: Gunnar Staalesen

kl. 11.00 – 12.30 Krimplot i sentrum ved Guttorm Eskild Nilsen, boklansering: Døde fiskere trekker ikke teiner. Terna Kafé

kl. 12.30 – 14.00 Vandring langs krimbokhyllene i bokbyen. Hans Olav Lahlum, Merete Junker, Tom Kristensen og Gunnar Staalesen tar med grupper på ulike vandringer.

kl. 15.00 Tom Kristensen: «Fiksjon og virkelighet i trilogien: Profitøren, Dypet og Dødspakten»

kl. 16.00 Merete Junker «Da drømmen gikk i oppfyllelse. Om å skrive, slik alle vil nå for tiden»

Junker-Merete_productimage
Stiller: Merete Junker. Foto: Tom Riis

kl. 17.00 Gunnar Staalesen: «Kunsten å leve med en seriefigur. Mitt liv med Varg Veum»

kl. 19.00 – 22.30 Bokhotellet: Kriminell helaften med blodig måltid. Hans Olav Lahlum med krimquiz. Krimforfatterne deltar med innslag.

 

Søndag
kl. 08.30 – 09.30 Bokhotellet. Frokost

kl. 09.30 Hans Olav Lahlum: «Fra Menneskefluene til Sporvekslingsmordet. Om ideene bak syv krimromaner – og om menneskene bak ideene…»