Ingulstad og Burkey ble priset

I dag overrakte Riksmålsforbundet sin litteraturpris til Ingvild Burkey og Frid Ingulstad fikk en egen ærespris: - Hver på sitt vis bruker de språket fremragende, sa juryleder Per Qvale.

– Hver på sitt vis bruker de språket fremragende, sa juryleder Per Qvale da Riksmålsforbundet overrakte sin litteraturpris til Ingvild Burkey og en egen ærespris til Frid Ingulstad, som dessuten fikk gratulasjon fra statsministeren.

Gratulasjon fra statsministeren

Ingulstad fikk prisen for sitt omfattende forfatterskap på fremragende riksmål. Den folkekjære fortelleren som er særlig kjent for «Sønnavind»-serien, fikk under prisoverrekkelsen i Sandefjord i helgen også en gratulasjon fra statsminister Erna Solberg: «Som med kraften i en nordavind har du levert hele 216 historiske romaner, barnebøker, faktabøker for barn og serieromaner,» skrev statsministeren.

Suveren språklig beherskelse

Det er 60 år siden Riksmålsforbundet delte ut sin litteraturpris for første gang, og i år gikk Ingvild Burkey inn i gullrekken av norske forfattere som har mottatt denne hederen.  – Med fortellingene i boken Et underlig redskap viser Burkey en suveren språklig beherskelse, og hun er i år en selvskreven vinner av Riksmålsprisen, sa juryleder Per Qvale.

Riksmålsforbundets formann Trond Vernegg poengterte at det er viktig med språklige forbilder og å hegne om språket, spesielt nå som norsk er under press fra engelsk.

 

PRISET: Riksmålsforbundet overrakte årets litteraturpris til Ingvild Burkey og en egen ærespris til Frid Ingulstad. (Foto: Stig Michaelsen)