– Ikke så kul som den ser ut

– Mange ville lese denne fordi den så kul ut, men den er ikke så kul som den ser ut som, sier Barnejuryen om «Den siste gjengen på jorda».

– Boken er veldig lik filmer man har sett. Man har liksom ikke lest så mange bøker som dette, sier Sophie.

Hun snakker om boken Den siste gjengen på jorda (Victoria) av Max Brallier. Boken handler om to tretten år gamle gutter, og deres tidligere mobber. De lever i tiden etter monsterapokalypsen, hvor de er utstyrt til tennene med våpen for å overleve. I USA har boken blitt beskrevet som en krysning mellom En pingles dagbok og TV-serien «The Walking Dead».

– Jeg likte boka, den var litt morsom, sier Ahmed, og Kobisha er enig:

– Boken handler om monstre og zombier, og jeg liker egentlig ikke det. Men jeg likte denne boken.  Jeg likte spesielt slutten, fordi det ender godt etter de har kjempet mot monstrene og sånt. Og så har de det gøy mens de gjør det, forteller hun.

Andre i juryen er litt mer lunkne i tilbakemeldingen:

– Jeg likte bare boken sånn passe, mest fordi jeg ikke syns sånne bøker er så morsomme. Jeg liker best drama-bøker, sier Sophie.

Men det var noe hun likte ved den:

– Jeg likte slutten veldig godt – den var bra.

–  Jeg likte boken bare litt. Den var ikke så vanskelig å lese, men så var det litt kjedelig fordi det ikke skjedde så mye spennende. Det var bare slutten som jeg likte ordentlig godt, sier Aiham, men skyter raskt inn:

– Og jo, så likte jeg at han knuste zombier da.

Bare slåssingen var spennende

– Det var egentlig bare slåssingen som var spennende, sier juryen, men det var andre elementer de også likte:

– Jeg likte han der Omar, en av de i gjengen. Han var smart, og fant opp mye som de kunne bruke til å sloss, sier Kobisha, og Sophie er enig i at Omar var den beste karakteren.

– Trehytten de bodde i var også kul, sier Ahmed, og legger til:

– Det var veldig morsomt når Jonas ikke fant vennene sine og måtte lete etter dem. Men det var kjipt at jentene ikke likte han.

– Det beste med boken var tegningene som var veldig bra, sier Aiham.

Den så kul ut

– Jeg tror kanskje yngre folk ville likt den bedre, sier Sophie.

– Ja, og folk som liker slåssing og zombier, sier Kobisha, og Sophie legger til:

– Det var ikke noe vanskelig å legge fra meg denne boken.

Men til tross for dette ville hun og de øvrige medlemmene av juryen gjerne anbefale den videre.

– Jeg vil ikke anbefale den til jenter, men til gutter som er litt yngre og som liker sånne ting som zombier og slåssing, sier hun, og etter en kort tenkepause legger hun til: – Det kan jo være at det finnes noen jenter som liker det, da.

– Det var ikke noe dårlig med denne boken. Det var veldig mange i klassen vår som ville ha denne boken, fordi den så veldig kul ut, sier Kobisha.

– Men vi syns ikke den var så kul som ser ut som, skyter Sophie inn.

Juryens dom

Aiham og Ahmed: Boken var kul, og så var den litt skummel. Men den kunne også være litt kjedelig til tider, og så var det litt for mye tekst i den.

 

Sophie: Jeg syns ikke denne boken var så morsom å lese.  Den var ikke så dårlig at den fortjener terningkast én, fordi den var litt bra, når den var spennende var den ganske bra.

Kobisha: Boken var veldig kul og spennende. Jeg kunne gitt boken terningkast 6 hvis det ikke hadde vært så mye slåssing.

 

Barnejuryens dom

Vi syns Den siste gjengen på jorden av Max Brailler var kul, og det var veldig spennende med all slåssingen. Slutten var spesielt bra, men boken kunne også være ganske kjedelig. Det var en helt grei bok.