I kø for Karpe Diem

Ny arena for suksessrapperne fra Oslo

De fylte Oslo Spektrum i mars. De avsluttet ett års triumfferd på Rockefeller i oktober. Nå beleires landets bokhandeler av ungdom. Karpe Diem er nemlig på veien igjen. På en litt annerledes turné.

 

– Jeg synes de er fantastiske begge to. Og at budskapet er så bra.

jenterogkarpe
Amalie, Magdi og Judith trives i hverandres selskap

Amalie Duesund (15) regner seg ikke blant Karpe Diems aller største fans, men hører ofte på musikken og synes den er bra. Nå står hun forrest i køen med bok i hånden og venter på Chirag, Magdi og fotografen Mike. Og køen er lang. Det er mange unge bergensere som skal ha et signert eksemplar av den ferske boken deres, Dødtid (Aschehoug).

Jevngamle Judith Børtveit står sammen med venninnen og venter, og hun er kjempefan. Hun har kjøpt boken for lengst og lest den grundig. Nå har hun med seg sitt gjennomleste eksemplar for å få det signert. Og så har hun tegnet de to heltene, en tegning hun gleder seg til å vise dem.

Bokhandelen Norli nummer 7 i Bergen er bare ett av stoppestedene på en lang signingsferd for Karpe Diem, og guttene synes det er gøy å møte fansen også på denne måten.

– Vi ser noen av de samme ansiktene som vi ser fra scenen. Og det å være forfatter er ikke så veldig annerledes enn å være tekstforfatter. Å gå litt utenfor sporene har ikke vært fjernt, sier Magdi Abdelmaguid til BOK365.

karpesignering
Magdi, Mike og Chirag – suksess på alle fronter

Dødtid har bare vært i salg noen få uker, men er foreløpig trykt i pene 15 000 eksemplarer. Etter interessen i Bergen å dømme kan Aschehoug trygt trykke opp enda flere. Bøkene forsvinner raskt, og køen blir ikke mindre. Hva er hemmeligheten? Bortsett fra at de er blant landets største artister, selvsagt?

Fotograf akam1k3, (Michael «Mike» Ray Vera Cruz Angeles), som har vært med på tur og tatt bildene i boken, sier at noe av hemmeligheten må være at de ikke skjuler noe. Han har hatt Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguids fulle tillit i to år og fått lov å ta bilder i alle situasjoner til alle døgnets tider. – Se her, sier han og peker på et bilde av noen sovende gutter i en bandbuss. – Det er jo ikke bare glamour. Dødtid er den sanne historien om «resten av døgnet» på turné. Det er bandets notater og mine bilder. En litt annerledes historie, sier Mike.

Han rører kanskje ved hemmeligheten, for også forlaget Aschehoug poengterer at dette ikke er noen biografi. Det er historien om de 22 1/2 timene i døgnet Karpe Diem ikke står på scenen, skriver forlaget i pressemeldingen.

Bandets egen hjemmeside er også enig: Dødtid er notatene Chirag og Magdi skrev under arbeidet med albumet som overgikk alt de noensinne hadde gjort. Fotograf akam1k3 fulgte dem hele veien: fra de første rundene i studio i Stockholm, til turnéavslutningen på Rockefeller i oktober 2013.

Og nå møter de sitt lesende publikum. Enda nærmere enn fra scenen. Alle får personlig dedikasjon og alle som vil ha dem med på bilder får det. Litt mindre dødtid på bokturneen enn på vanlig turné, kanskje. Karpe Diem ser ut til å trives med det også.

 

karpesignering2

karpekø2