-Hvorfor liker du å skrive?

Mange hender i været: Det manglet ikke på spørsmål fra barneskole-elevene under dagens "3 på 1 time"-arrangementer.

Audhild Solberg og Helle Cecilie Natholmen var blant flere forfattere som leste fra bøkene sine og underholdt barneskole-elever fra hele Oslo tidligere i dag. 

 

– Når man bor langt ute i skogen blir man kreativ, og man skaper spennende historier i hodet sitt, fortalte Natholmen til spente elever da hun tidligere i dag fortalte om Istimen (Liv forlag), som utkom i fjor. Selv pleide hun også å bli sperret inne i hjørneskapet av storesøsteren sin, og det var her kreativiteten sprang frem.

 

Natholmen og Solberg leste fra bøkene sine til en fullsatt Hamsunsal på Gyldendal-huset , og elevene hadde mange spørsmål da lesestunden var over:

– Hvor gammel er du?

– Tjener du godt med penger?

– Hvorfor liker du å skrive?

– Jeg liker å skrive fordi alle tanker og alle ideer du har i hodet kan bli brukt til noe, og når du er forfatter så kan du skape så spennende historier ut av dette materialet, svarte Natholmen de ivrige barna.

 

solberg_2

 

 

 

 

 

 

 

 

Audhild Solberg leser fra Kampen mot Superbitchene

 

Dataspill?

Lise Forfang Grimnes fikk også en god dose spørsmål fra salen da hun var ferdig med å lese fra Kaoshjerte (Aschehoug). Og ett spørsmål skilte seg ut fra standard-spørsmålene.

– Lise, hvordan dataspill spiller du? kom det plutselig fra salen.

– Jeg spiller Dragon Age! kunne Grimnes svare til stor aksept fra de oppmøtte gutta.

 

Nøkken-stillhet

Tonje Tornes er i disse dager aktuell med nylig utgitte Forbannet (Gyldendal), som er andre bok i Kire-serien. Tornes viste flere titalls bilder til spente elever av huldre, nøkken og flotte illustrasjoner til sine to eventyrbøker.

tornes

 

 

 

 

 

 

 

 

På bildet: Tonje Tornes viser fram illustrasjonen av hovedpersonen i Kire-serien; Erik

– Hva hvis alle eventyr faktisk er sanne? spurte Tornes, men hun fikk ikke svar. Elevene stirret heller med oppsperrede øyne på bildet av nøkken i vannkanten og kikket skremt på hverandre.

 

Heldige

Det er stor interesse rundt skrivekollektivet Vera Voss,  som har skapt De4-serien. Kollektivet består av noen av Norges mest produktive tv-forfattere, og det er TV Wonder som står bak konseptutviklingen.

I dag var skoleelevene så heldige å få se trailer på de aller første tv-klippene av De4-serien.

– Serien handler om fire jenter som går sammen om å straffe de som gjør ugjerninger og som oppfører seg skikkelig dritt, fortalte Kristine Berg som er prosjektleder. – Og dere er så heldige å være de første i Norge til å se disse klippene!

 

de4

 

 

 

 

 

 

 

 

På bildet: Trailer av tv-klippene til De4-serien.