Hvem får Bokhandlerprisen?

I dag får vi svaret. Klokka ett deler kulturminister Thorhild Widvey (bildet) ut den prisen som kanskje har mest påvirkning på juleinnspurten.

I dag skal det avgjøres hvem som får Bokhandlerprisen. En gjev pris å få, ikke minst fordi det er bokhandlerne selv som har stemt frem vinneren. Og så gir prisen nesten alltid vinneren et løft i de viktige salgsukene før jul.

Bokhandlerne over hele landet har stemt frem sine favoritter blant årets bøker. Flere av våre mest kjente forfatternavn er å finne blant de ti utvalgte.

 

Stemt på 100 titler

I alt er det stemt på 100 ulike titler, deretter gikk 10 av disse videre til nominasjonsrunden. Kritikerroste forfattere som blant andre Jon Michelet, Tore Renberg, Lars Mytting og Carl Frode Tiller er alle blant de nominerte titlene til årets Bokhandlerpris. Det samme er Siri Pettersen med ungdomsboken Råta.

 

– Sterk bokhøst

– Nominasjonslisten bærer preg av en sterk bokhøst med kritikerroste utgivelser, sier Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen.  Flere forfattere kunne blitt trukket frem i lyset. Bokhandlerne har stemt på 100 ulike nye, norske titler.  Det vitner om et spennende mangfold og viser at bokhandlernes favoritter spenner vidt, fortsetter Stensen.

 

Her er finalistene til Bokhandlerprisen 2014:

 

Anne B. Ragde: «Jeg har et teppe i tusen farger», Oktober

Carl Frode Tiller: «Innsirkling 3», Aschehoug

Frode Granhus: «Djevelanger», Schibsted

Jan-Erik Fjell: «Rovdyret», Juritzen

Jon Michelet: «En sjøens helt: Gullgutten», Oktober

Lars Mytting: «Svøm med dem som drukner», Gyldendal

Siri Pettersen: «Råta», Gyldendal

Tore Renberg: «Angrep fra alle kanter», Oktober

Trude Teige: «Jenta som sluttet å snakke», Aschehoug

Unni Lindell: «Brudekisten», Aschehoug

 

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemning blant alle som arbeider i norsk bokhandel.  I fjor gikk prisen til Cecilie Enger for Mors gaver.