– Hun skriver så nakent og godt

FRAMSNAKKING: Maiken Grønning Fotland går for filosofi og en #metoo-dobbel.

I denne spalten utfordrer vi altså en rekke forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag (og kun én) som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

– Tankevekkende og aktuell

I dag er det Kagge-redaktør Maiken Grønning Fotland som gjør sine valg:

– Som flere har sagt før meg i denne spalten: Det er jo dessverre altfor få bøker som får den oppmerksomheten de fortjener! Men mange, og ganske forskjellige, bøker fra Kagge og J. M. Stenersens blir faktisk løftet frem denne høsten, og det er så gøy. Ellers burde enda flere få øynene opp for Løgnens filosofi av Lars Fr. H. Svendsen. Den er så velskrevet, tankevekkende og aktuell. Jeg lyver hvis jeg sier at jeg har lest den ferdig, koser meg skikkelig med den nå.

Svensk dobbel

På «bortebane» går turen til Gyldendals hyller:

–  Året med 13 måneder av Åsa Linderborg. Hun skiver så nakent og godt. Dagbokformen dro meg rett inn i det store og det lille, i hverdag, livskriser, kjærlighet, og svensk metoo-debatt. Klubben av Mathilda Gustavsson har et annet metoo-perspektiv, men er også viktig og god. Jeg tenker at de slik sett passer godt sammen, så anbefaler gjerne begge.