House of Foundation kjemper videre

En håndsrekning fra Kulturrådet og privat kronerulling hjelper House of Foundation et stykke på vei. Nå håper de at også kommunen kan bidra.

I november fyller House of Foundation (HOF) i Moss fem år, og på denne tiden har prosjektet, som selv beskriver seg som kunstnerkollektiv og litteraturhus, oppnådd mye.

HOF huser blant annet det fysiske utsalget til Audiatur, som i 2012 gikk til topps da Forfatterforeningen skulle kåre Årets bokhandel.

 

Litteraturfestival og barnefestival

Audiatur fikk særlig honnør for sitt brede spekter av aktiviteter og sin aktive rolle i litteraturmiljøet. I samarbeid med Moss bibliotek har House of Foundation blant annet arrangert Møllebyen litteraturfestival siden 2010, og 11. oktober går en egen barnefestival av stabelen for aller første gang.

 

house of Foundation

 

Krevende økonomisk

Den økonomiske situasjonen er imidlertid krevende. Ildsjelene rundt HOF gleder seg nå over at Kulturrådet har innvilget dem støtte for fjerde gang, denne gangen på 240.000 kroner. Sammen med 50.000 kroner samlet inn fra venner og bekjente er det nok til å betale for viktige tiltak som brannsikring, ifølge Moss avis.

Mer usikkert er det hvordan driften skal sikres fremover. HOF har mottatt en treårig bevilgning fra Kulturrådet som går ut ved årsskiftet, men de håper på fornyet støtte – og at kommunen kan komme mer på banen.

 

– Verdt å satse på

Ifølge Moss avis har kommunen bevilget penger til enkelte prosjekter, men ikke til selve driften.

– Vi kan ikke gjennomføre prosjekter uten drift. Egentlig er hele huset for oss et prosjekt, sier Martin M. Sørhaug, som var med på å starte opp kunstnerhuset i 2009, til avisen.

– Kulturrådet har vært med på å støtte oss såpass lenge nå. Det burde gi klare signaler til kommunen om at dette stedet er verdt å satse på. Dessverre virker det som at de likevel ikke klarer å sette av penger til driften vår.

 

 (Foto: House of Foundation)