Om hersketeknikker, Silicon Valley og fake news

Det er stor variasjon og flere profilerte forfattere på programmet når Norsk sakprosafestival arrangeres på Litteraturhuset i Oslo i dag - fra kl. 12.

«Hersketeknikker: nyttige og nådeløse?» Det er en av postene på programmet når nok en utgave av Norsk sakprosafestival går av stabelen på Litteraturhuset i Oslo. NRKs Sigrid Sollund (bildet) har skrevet bok om temaet, og du kan se og høre henne i samtale med samfunnsdebattant Sofia Nesrine Srour, retorikk-professor Jan E. Kjeldsen og Helene Heger Voldner.

Ellers er det en mangfoldig meny arrangørene kan by på i dag: Morgenbladsalongen tar for seg Silicon Valley og makten selskaper som Google, Facebook og Microsoft har fått. Hviterussiske Evgenij Morosov er en av verdens fremste kritikere av den fremvoksende digitalkapitalismen, og du kan møte ham i samtale med Ola Innset.

Det bli forfatterforelesning ved Kjartan Fløgstad, Åsne Seierstad og Gellert Tamas skal samtale om ekstreme tilstander, og Gellert skal også snakke om det svenske hatet og fake news. Det er også innslag for yngre publikummere på festivalen.

Hele programmet finner du her.

 

(Foto: Sturlason / Kagge)