Bokslukerprisens superfinalister

35 000 sjetteklassinger har stemt frem sine favorittbøker.

– Det har vært et enormt engasjement rundt prisarbeidet i høst, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt.

Ved skolestart i år mottok 35.000 elever en antologi med utdrag fra ti norske bøker utgitt det siste året. Basert på disse utdragene har elevene nå stemt frem fem superfinalister. Disse fem bøkene skal nå fem juryklasser fra ulike fylker lese og vurdere, og deretter i samråd kåre en vinner.

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris på 6. trinn i norsk skole. Prisen arrangeres av Foreningen !les og formidler den gode litteraturen for aldersgruppen 10-12 år.

 

Og de nominerte er: 

De nominerte består i år kun av mannlige forfattere, og noen tidligere nominerte. De nominerte er:

Jan Tore Noreng: Ukjent fare (Gyldendal)

Arne Svingen: Et hundeliv (Gyldendal)

Lars Joachim Grimstad: Egoland (Aschehoug)

Bjørn Ingvaldsen: Lydighetsprøven (Gyldendal)

Aleksander Kirkwood Brown: Svart senker natten seg (Omnipax)

 

 

 

 

 

 

 

 

– Å komme til superfinalen i Bokslukerprisen for tredje gang – og det for en litt utfordrende bok om en hund og hans narkomane eier – det er virkelig, virkelig stort. Det finnes utrolig mange bra unge lesere i dette landet, sier forfatter Arne Svingen, som har skrevet boka Et hundeliv.

– Over 13 000 kommentarer og anmeldelser av utdragene har blitt publisert på bokslukerprisen.no, og det har vært stor aktivitet rundt lese-, skrive- og tegnekonkurransene som følger med prosjektet. Bokslukerprisen utvikler lese- og skriveferdigheter, gjør elevene kjent med ny litteratur og gir dem mulighet til å ytre seg om den litteraturen som er skrevet for dem. Nå ser vi frem til å finne ut hvilken bok som blir barnas favoritt, sier Posselt.

Utdelingen av Bokslukerprisen vil finne sted på Sentralen i Oslo på Verdens bokdag 23. april 2018.

 

Prisen ble for første gang delt ut i 2015, og tidligere vinnere av prisen er Bobbie Peers, Alexander Løken og Ingeborg Dybvig.

 

Årets juryklasser er:

Lunheim skole, Troms

Stanghelle skule, Hordaland

Fagerholt skole, Vest-Agder

Mesterfjellet skole, Vestfold

Tveita skole, Oslo