Lydboksamarbeid gir kulturpenger

Fornøyde: Forlegger Myriam H. Bjerkli og forfatter Frode Eie Larsen i Forlagshuset Vestfold.

Et spesielt samarbeid har gitt kjærkomne midler til Thesbiteatret i Tønsberg.

I fjor høst ble forlegger Myriam H. Bjerkli i Forlagshuset i Vestfold kontaktet av EbokNorden med forespørsel om hun ville være med på en dugnad for kulturlivet i Vestfold. Prosjektet var å lage en lydbok, der alt overskuddet skulle gå til Thesbiteatret i Tønsberg.

– Jeg sa selvfølgelig umiddelbart ja, og donerte kriminalromanen Du skal lide av Frode Eie Larsen til prosjektet, sier Myriam H. Bjerkli.

 

Prøveprosjekt 

Skuespiller og musiker Geirr Johnson stilte opp på dugnaden på vegne av Thesbiteateret, og I april 2017 ble romanen lest inn og tilgjengelig for streaming i Storytel. Da salgstallene kom i juli viste det seg at den var blitt lastet ned nesten 1000 ganger der. Det ga et overskudd på 27 000 kroner, som går til Thesbiteatret.

– Det var et prøveprosjekt, og vi hadde egentlig ingen store forventninger til salg. Selv var jeg kry for at en av historiene mine endelig skulle bli lydbok, og hadde overhodet ingen forventninger. Så gikk det tre måneder, og i løpet av den tiden ble Du skal lide lastet ned nesten 1000 ganger. Det er over ti nedlastinger hver dag, sier forfatteren Frode Eie Larsen, som også er markedssjef på Forlagshuset i Vestfold as.

 

Vil fortsette 

I forrige uke ble sjekken på 27 000 kroner overrakt under premieren på Thesbiteatrets Cohen-forestilling, som et velkomment bidrag til Vestfolds kulturliv fra EbokNorden og Forlagshuset i Vestfold as.

De tre aktørene fra Vestfolds kultur og næringsliv vil også fremover forsøke å løfte hverandre og skape et økt fokus på litteratur og teater.

Pengene ble overrakt under premieren på Thesbiteatrets Cohen-forestilling.

– Målet vårt fremover er å kunne hjelpe til å gjøre kulturlivet i Vestfold enda bedre, forteller Jan Barsnes i ebokNorden. – Vi ønsker et bredere mangfold av Vestfoldsbøker som lydbøker og at Vestfoldsteatrene, også andre enn Thesbiteateret, skal få muligheten til å tjene penger på innlesning av lydbøker. Dette er bare starten.