Her er Boksluker-finalistene

25 000 sjetteklassinger har sagt sin mening. Her er de fem bøkene de valgte i år.

– Jeg synes det er kjempespennende å høre hva sjetteklassinger synes om bøkene de har lest, sier forfatter av Evig midnatt på museet, Aleksander Kirkwood Brown, en av de fem utvalgte finalistene da landets sjetteklassinger skulle velge seg sine bokfavoritter. I år er fem av fem menn.
Påmeldte elever fikk ved skolestart utdelt hver sin antologi med utdrag fra ti bøker for aldersgruppen 10-12 år. I løpet av høsten har elevene lest, vurdert og stemt frem sine fem favoritter. De har gitt nærmere 10 000 tilbakemeldinger på tekstene via bokslukerprisen.no, laget tegninger og skrevet videre på flere av utdragene. Og, ikke minst, så har de diskutert og argumentert for hvilke tekstutdrag som de mener er best. Nå har de bestemt seg for fem superfinalister. Disse skal fem utvalgte juryklasser nå lese før det avgjøres hvem som vinner Bokslukerprisen 2017.

 

– Utrolig hyggelig

– For en utrolig hyggelig overraskelse! Jeg har lest mange av kommentarene og anmeldelsene på bokslukerprisen.no og synes det er kjempespennende å høre hva sjetteklassinger synes om bøkene de har lest. Jeg føler meg svært heldig som får være med videre på denne flotte leselystkampanjen!, sier forfatter av Evig midnatt på museet, Aleksander Kirkwood Brown.

 

nominerte-bokslukerprisen-2017

 

Økende engasjement

– Engasjementet rundt Bokslukerprisen øker stadig. Vi opplever en enorm interesse blant elevene til å lese og uttrykke sin mening om litteratur. Det er tydelig at det engasjerer når elevene får et forum der de kan gi ærlige tilbakemeldinger på bøkene som skrives for dem, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt, og legger til: – Det blir spennende å høre hva juryklassene mener om de nominerte bøkene og hvem som blir sjetteklassingenes favoritt, legger han til.

 

Superfinalistene:

Bobbie Peers: Luridiumstyven (Aschehoug)

Robert Næss: Dobbeldaten (Juritzen)

Bjørn Ingvaldsen: Far din (Gyldendal)

Aleksander Kirkwood Brown: Evig midnatt på museet (Omnipax)

Jørn Lier Horst: Ulvehundgåten (Kagge)

 

Juryklassene er: Finnsnes barneskole (Troms), Bud barne- og ungdomsskule (Møre og Romsdal), Varhaug skule (Rogaland), Høvik skole (Akershus) og Ambjørnrød skole (Østfold)