Henter toppsjef fra Bonnier

Rebecka Leffler, tidligere CEO i Bonnier Books Nova, er ansatt som ny CEO i Strawberry Publishing AB.

I februar gjorde Strawberry Publishing sitt inntog i Sverige. Det vekket betydelig oppsikt da de ansatte to av Sveriges ledende forleggere, Karin Linge Nordh og Anders Sjöqvist, og salgs- og markedssjef Sara Lindegren – alle fra Bonnier-eide Forum.

– Et usedvanlig ledertalent

Nå rekrutteres også toppsjefen derfra. Rebecka Leffler, tidligere CEO i Bonnier Books Nova, er ansatt som ny CEO i Strawberry Publishing AB.

– Et usedvanlig ledertalent med strategisk tyngde og stor gjennomføringskraft. To minutter etter at jeg møtte Rebecka visste jeg at hun var riktig person for oss, sier Petter Stordalen, ifølge en melding fra Strawberry Publishing. – Rebecka er teknologisk sterk, lidenskapelig opptatt av bøker, utvikling og optimalisering, og totalt uredd. En 100 prosenter av en leder.

– Ingen skal bli skuffet

– Det er store forventninger til at Strawberry Publishing skal forandre svensk forlagsbransje, og min ambisjon er at ingen skal bli skuffet. Strawberry har gjort grundig research og har et klart bilde av hvordan de skal skaffe seg en posisjon i det svenske bokmarkedet. Det er drømmejobben, sier Rebecka Leffler i den samme meldingen. – Jeg har hatt 14 fantastiske år på Bonnier, det er en kreativ og inspirerende arbeidsplass med så mange dyktige mennesker og jeg kommer til å savne hver eneste av dem.

Rebecka Leffler begynner i stillingen som CEO i Strawberry Publishing nærmere sommeren. Leffler er tidligere forlagssjef for Månpocket/Bonnier Pocket og har vært markedsansvarlig for selskap som Adlibris, Bokus og CDon. De siste fem årene har Leffler jobbet med forretnings- og produktutvikling, strategi og endringsledelse for Bonnierförlagen. Som CEO for Bonnier Books Nova var hun ansvarlig for å starte selvpubliseringsforlaget Type & Tell og den digitale kursplattformen Brillbee.

«Førstevalget»

– Vi har saumfart svensk næringsliv siden nyttår og til slutt var det ingen tvil om hvem som var førstevalget. Etter vårt første møte i Oslo i forrige uke avlyste vi alle andre prosesser. Rebecka er sterkt på forretningsutvikling, digital produktutvikling, salg og lederskap. Hennes bakgrunn og erfaring er unik innen bokbransjen og vi vet at hun er rett person for å bygge vår forlagssatsing i Sverige, sier Strawberry-forlegger Jonas Forsang. – Vi bygger et forlag som er tilpasset realiteten i 2020, vi skal bidra til positive endringer i bokbransjen, og treffe nye generasjoner på nye plattformer. Lage store leseopplevelser. For å klare det trenger vi de aller beste menneskene med på laget. I dag landet vi lederen som skal bygge det teamet, og det føles utrolig bra.

 

(foto: Bonnier)