Har du gode Gullbok-kandidater?

AVLYSER: Utdelingen av Ungdommens kritikerpris, med 200 ungdommer til stede, blir ikke gjennomført i morgen. Silje Tretvoll og Foreningen !les avlyser. Foto: Finn Ståle Felberg

Foreningen !les og Silje Tretvoll var blant fjorårets Gullbok-prisvinnere. Nå er det tid for å melde inn årets kandidater.

Hvem er Årets redaktør, hvem er Årets bokhandler og hva er Årets markeds- og formidlingstiltak? Det lurer Gullboken-juryen på. For nå er det på’n igjen. Fristen nærmer seg med stormskritt, og gode kandidater må meldes inn senest førstkommende mandag, 30. april.

– Vi vil gjerne ha så mange nominasjoner som vi kan få. Dette er en super mulighet til å få fram alt det spennende som skjer i bransjen vår, og å gi oppmerksomhet til alle de som hver dag jobber for å lage de beste bøkene og få dem ut til leserne på den beste måten, sier «Gullboken-sjef» Siri Ekestad Bauge i Forleggerforeningen. – Det er like lett å nominere som tidligere år, en kan fylle ut et enkelt skjema på nettsidene våre.

– Nominer egne prosjekter!

– Kjenner du noen som fortjener en pris, enten som årets redaktør, årets bokhandler eller som står bak årets markeds- eller formidlingstiltak er det bare å nominere i vei, sier Ekestad Bauge.

– Kan forlag, bokhandlere og ansatte melde på seg selv?

– Ja. Vi går ikke ut med hvem som nominerer, så det er fritt fram for å nominere egne prosjekter å kollegaer.

De komplette kriteriene og nominasjonsskjema finner du her.

 

GLADE GULLBOKEN-VINNERE: I fjor ble Nordkyn bok og papir, Dialektboka, Pop-up Litteraturfestival, Mattis Øybø og Foreningen !les ble priset på Bokdagen.

 

(Hovedfoto av Silje Tretvoll: Finn Ståle Felberg)