God morgen, Sandvika!

I den lille Norlibutikken på Nordens største kjøpesenter er det en kjempefin morgen.

Norli Sandvika er en av butikkene som har holdt koken på Nordens største kjøpesenter. Selv om senteret har gjennomgått flere oppussingsprosjekter og fornyelser siden åpningen i 1994, har Norli alltid befunnet seg på samme sted– som en trygg bauta for bokelskende bæringer, også i årene etter at den store storesøsteren Norli Nye Sandvika flyttet inn i de andre enden av senteret.

På ryggen bærer de Norlis motto: «Jeg hjelper deg gjerne». Og hos Norli Sandvika bestreber man seg på å leve opp til dette. Nå i sommermånedene oppfordrer de folk til å være selvsentrerte og kjøpe gode bøker til seg selv – og de hjelper deg gjerne med å finne sommerlektyren.

 

 Sandvika2

 

Navn: Magnus Greve, 31 år

Jobber hos: Norli Sandvika, har jobbet der i snart 2 år

 

Er det en god morgen?

Ja, det er en kjempefin morgen. Særlig når man jobber med så hyggelige folk som her på Norli Sandvika.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Rune Christiansens Ensomheten i Lydias Ernemans liv. Jeg har lest den selv, og den er en mine favoritter.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Audun Mortensen: Dyret jeg har møtt. Denne boken ligner ikke på noen annen bok jeg har lest tidligere, og bare det gjør den til en av mine beste leseropplevelser. Det er en spesiell og svært unik bok.

Rune Christiansen: Ensomheten i Lydia Ernemans liv. Denne boken er en av mine absolutte favoritter. Stemningen i denne boken er helt spesiell, mye grunnet forfatterens fantastiske språk. Den er også spesielt artig for meg å lese da jeg har flere veterinærer i min familie.

Gard Sveen: Den siste pilegrimen. Selv om jeg egentlig ikke er noen stor tilhenger av krimbøker, er denne boken noe av det beste jeg har lest. En utrolig god krim, som anbefales til alle.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

Det er mye spørsmål om sommerlektyren i disse dager, så vi får ofte spørsmålet «Hvilken bok burde jeg ha med på ferie?». Det er nå folk kjøper bøker til seg selv, og ikke til andre.

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Den boken som gjorde absolutt mest inntrykk på meg i voksen alder er Fjodor Dostojevskijs Idioten. Man tror i voksen alder at man har lest det aller meste, og opplevd de aller fleste. Men denne boken traff meg midt i brystet. Boken er noe av det tristeste og såreste jeg har lest, og den sitter med meg. Jeg følte meg veldig påvirket av denne boken, og den sitter kanskje fast i brystet mitt fremdeles.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

«Selger dere Crocs her?»

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Jeg ville uten tvil hatt med meg Sauermugg fra Stig Sæterbakkens bok med samme navn. Sauermugg er noe av det mest negative du kan møte, og han er pessimistisk til alt. Jeg tror at med ham ved siden av meg, ville jeg fremstått som mye mer positiv for kundene.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Det hadde vært vanvittig kult å ha Jon Fosse på signering. Han er en fantastisk god forfatter, og han er jo bare den eneste norske forfatteren som alltid blir nevnt som en mulig vinner av Nobels litteraturpris hvert eneste år. Dessuten er han jo ikke akkurat kjent for å selge seg selv, så det hadde vært veldig morsomt å se ham i aksjon ved en boksignering.