God morgen, Sagene!

Etter en siste finpuss på sine berømte postkort, er morgenen svært god hos Sagene Bok og Papir.

I den småbyaktige atmosfæren på Sagene i Oslo ligger den lille men store bokhandelen Sagene Bok og Papir. Den sjarmerende rotete bokhandelen åpnet dørene for første gang i 1936, og har siden den gang bestått som en uavhengig institusjon for leseglede. Kubjella i døra klirrer deg inn i en annen verden. Lukten av bøker, papir og kaffe brer seg utover i bokhandelen, og blandes med iveren fra de kunnskapsrike medarbeiderne som er oppriktig opptatt av at alle kundene får en god opplevelse.

Hver centimeter av butikken er fylt av litteratur. Fra gulv til tak finner du gamle, så vel som nye romaner, både på norsk og engelsk. Bydelen Sagene består av et mangfold av mennesker, og Sagene bok og papir har noe for alle. Sagenes lokale bokhandel arrangerer også gratis skrivekurs, tegnekonkurranser og flere andre arrangementer til glede for både stamkunder og nye besøkende.

Den originale bokhandelen er større enn den virker utenifra, og den upretensiøse uryddige stilen gir mulighet til å gå på skattejakt i bokhandelens store skattkammer av god litteratur, kule postkort og ikke minst deres store utvalg i barnebøker. Det er derfor ikke underlig at de ansatte gjerne vil ha med seg selveste Mummitrollet bak kassen – mest fordi han er snill, men også fordi han er god å kose på.

 

 

ossihandeln

 

Navn: Angelique (26) og Signe (36)

Jobber hos: Sagene bok og papir, Angelique har vært her i tre år og Signe i to.

 

 

Er det en god morgen?

Det er det! Vi har akkurat gjort ferdig siste finpuss på våre egne bokhandlerkort som vi er veldig stolte av!

 

Hvilken er den siste boka dere solgte?

Letters of note, kjempemorsom og interessant bok som flere bokhandlere burde ha i hylla.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Angelique: Cappelens forslags konversasjonsleksikon. Godt håndverk, nydelige illustrasjoner, superartig innhold. Den perfekte bok!

Signe: Lena Andersson: Uten personlig ansvar. Mislykket romantisk kjærlighet tatt på kornet, både morsom, irriterende og med mye å kjenne seg igjen i!

Signe og Angelique: Anna Fiske: Følelsesbiblioteket. Enkle og geniale!

 

Hvilket spørsmål får dere oftest fra kundene i disse dager?

«Oi, arrangerer dere skrivekurs?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på dere?

For Signe må det være Huset på prærien-bøkene som hun leste en gang i året som barn, og litt som ungdom også.

Angelique derimot leste noe som hun ikke sier høyt i bokhandelen, men som gjorde sterkt inntrykk på henne i ungdomsårene, nemlig Sagaen om Isfolket, og skryter av at hennes serie inneholder hele  47 bøker, men Signes Huset på preærien-serie består kun av sju.

 

Hva er det rareste spørsmålet dere har fått fra en kunde?

Joda, vi får mange rare spørsmål, som for eksempel «Har dere den som har litt blå forside og som er skrevet av han kjente?» eller «Selger dere vievann?». Sistnevnte hadde vi ikke, men vi sendte ham til den katolske bokhandelen.

 

Hvilken litterær skikkelse ville dere helst hatt med dere bak disken?

Mummitrollet hadde nok passet veldig godt inn her, fordi han alltid er snill og god. Også er han veldig modig og interessert og begeistret for alt han finner. Slik som oss når vi finner gode bøker! Dessuten er han veldig god å kose på.

 

Hvis dere kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i deres bokhandel ­ hvem ville det ha vært?

Siden vi er to tillater vi oss å velge både Siri Hustvedt og Astrid Lindgren (hvis hun kunne vekkes til live), gjerne samtidig! To geniale, inspirerende og modige kvinner.