God morgen, Notabene Måløy!

Hos Notabene Måløy er det nesten alltid en god morgen. Og enda bedre hadde den vært med Ove bak disken.

I et fylke som er kjent for sin eventyrlige landskap er det ikke rart at lesegleden lever i beste velgående hos Notabene Måløy i Sogn og Fjordane. Historien til dette tettstedet er en spennende fortelling i seg selv.

Magnus den gode fremforhandlet fred med innbyggerne på denne øya etter hans far, Olav den hellige, hadde ført langvarig krig med dem. Den sjarmerende byen ble et viktig handelssted og er i dag et av Norges viktigste fiskerihavner for eksport til utlandet.

Det er i denne byen Notabene Måløy har holdt stand i helt siden 1998. Butikken har en spesiell plass i lokalsamfunnet og stamkundene er mange. Her er ingen spørsmål for dumme, og de hjelper alltid så godt de kan.

 

Navn: Nina Westvik, 52 år.

Jobber hos: Notabene Måløy, siden 1998.  

 

Notabene Måløy

 

Er det en god morgen?

Alltid en god morgen. Gleder meg hver dag til å gå på jobb i butikken vår.

 

Hvilken er den siste boka du solgte:

Stormens søster av Lucinda Riley. Holder på å lese den og synes den er veldig bra. Gleder meg til fortsettelsen og de andre bøkene av henne som kommer fremover.

 

Tre egne favoritter akkurat nå: 

Monster av Jørgen Jæger. En spennende bok der spenningen tok meg allerede på første siden. Deretter var jeg solgt. Trodde jeg hadde løsningen et stykke ut i boken, men der klarte forfatteren å lure meg opptil flere ganger. Klarte nesten ikke legge den fra meg.  Sånne bøker liker jeg!

DNA av Yrsa Sigurdadottir. Islands store krimdronning skuffer ikke. Bøkene hennes er alltid like spennende.

Bienes historie av Maja Lunde. Gjorde spesielt inntrykk på meg og kan lett anbefales til andre.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Kan du anbefale en god bok til meg?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Det er mange bøker som har gjort, synes det er veldig vanskelig å bare plukke ut bare én. Men en bok som jeg leste for mange år siden som heter; Ikke uten min datter.  En amerikansk kvinne, Betty, er gift med en iransk lege som i 20 år har vært bosatt i USA. I 1984 blir hun med mannen til Teheran for å besøke hans familie. Etter å ha vært i Teheran i 14 dager får hun beskjed av mannen sin om at de ikke vil vende tilbake til USA. Har lest mange lignende bøker i ettertid, men denne glemmer jeg aldri.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

Ingen spørsmål er for rare eller dumme.  Vi hjelper kunden så godt vi kan uansett.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Da ville jeg hatt med meg Ove, personen bak boken En mann ved navn Ove av Fredrik Backman. Hadde nok blitt mye moro i butikken med den mannen.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Lucinda Riley. Hadde nok kommet mye kunder som ville treffe forfatteren.