God morgen, Notabene Larvik!

Morgenen blir alltid god når man har gode bøker omkring seg, forteller Notabene Larvik.

Denne uken er vi i byen som var Vestfoldsbanens opprinnelige endestasjon; Larvik. Kystbyen kan ikke bare kan skryte på seg at Edvard Grieg har skrevet en komposisjon om byen, men det er også hjemkommunen til Notabene Larvik. Folk i Larvik er svært leseglade, og kommunen har fostret mange folkekjære forfatterne, som for eksempel Anne Holt og Ingvar Ambjørnsen. 

 

Notabene Larvik ligger i bysenteret Amfi Larvik, og har siden åpningen i 2013 tatt imot alle kunder med åpne armer og store smil om munnen. Notabene-kjedens visjon om å ha de mest fornøyde kundene på markedet lever i beste velgående, og ingenting gjør de ansatte gladere enn kunder som finner boken som passer perfekt for dem. De ansatte hevder at i deres butikk er ingen spørsmål for dumme, selv om noen av dem kanskje er litt morsomme …

 

Navn: Toyni Erica Iversen, 25 år

Jobber hos: Jobber på Notabene i Larvik, og er på mitt andre år.

 

Notabene Larvik

 

Er det en god morgen?

Alltid en god morgen med en god bok.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Bukkene Bruse på badeland av Bjørn F. Rørvik.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Evna av Siri Pettersen. Det er bare den beste triologiavslutningen jeg har lest. Helt fantastisk.

A court of thorns and roses av Sarah J. Maas. Veldig spennende fantasy bok, i samme stil som Disney-filmen «Skjønnheten og udyret».

Jeg er pilgrim av Terry Hayes. Ble raskt oppslukt i en verden av gjemmesteder og smutthull. En god og skummel bok som fort kan relateres til virkeligheten.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Kan jeg bytte denne….?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Prozac Nation av Elizabeth Wurtzel. Det er en biografisk roman, og forteller mye om pillenasjonen USA på 80­tallet, og pillen som skulle være med på å redde hennes liv.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

Jeg syns ikke jeg får så mye rare spørsmål, det er jo noen som er litt morsomme. Men det som setter seg mest er nok de menneskene som går herfra med et smil om munnen fordi de endelig fant den boka de har ønska seg så lenge. Bøker gjør folk glade!

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Albus Humlesnurr fra Harry Potter-bøkene, en spennende mann med mange gode ord. Tenker at det hadde vært en spennende dag.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din ­ hvem ville det ha vært?

Oi oi, den er ikke lett. Hvis jeg må velge én, så må det bli Sarah J. Maas. Rett og slett fordi hun skriver råbra bøker og er utrolig populær!