God morgen, Notabene Jærhagen!

Solen skinner over Jærlandskapet, og det er som alltid en god morgen hos Notabene Jærhagen.

Ytterst i havgapet mot Nordsjøen ligger kommunen Klepp. Kommunens navn stammer fra det norrøne ordet for svaberg, og befinner seg på det frodige Jærlandskapet. Ettersom Jærens navn på opprinnelig norrønt betød «Kanten mot havet», kan vi med riktighet si at ukens bokhandel befinner seg på svaberget på kanten mot havet. Vi er nærmere bestemt hos Notabene Jærhagen.

 

Bokhandelen befinner seg sentralt plasser innenfor de fire veggene til nærsenteret Jærhagen kjøpesenter, i sentrum av kommunen. Her er de holdt stand siden senteret åpnet i 2004, og har siden den gang holdt koken med godt humør, hyggelige kunder og et godt vareutvalg. Notabene-kjedens visjon om å ha de mest fornøyde kundene på markedet lever i beste velgående, og ingenting gjør de ansatte gladere enn kunder som finner boken som passer perfekt for dem. Så det er kanskje ikke tilfeldig at de ansatte aller helst vil ha Pippi Langstrømpe på besøk i butikken – ikke bare fordi hun ville laget liv og røre, men fordi hennes stå-på-vilje er noe de ansatte kan kjenne seg igjen i.

 

Navn: Mari Vorset, 27 år

Jobber hos: Notabene Jærhagen. Butikksjef i 2,5 år, men har vært her i 9 år

 

Notabene Jærhagen

 

Er det en god morgen?

På Jærhagen er alle morgninger gode, så ja!

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Sommerpaviljongen av Santa Montefiore.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Stormens søster av Lucinda Riley. Igjen skriver Riley ei bok som er svært vanskelig å legge fra seg.  Og når mye av boken utspiller seg i Norge, blir det bare enda mer spennende. Gleder meg til bok 3!

Alt i et øyeblikk av Erica James.  Kommer ikke ut før i mai, men liker denne boken veldig godt! Alle som liker Jojo Moyes sine bøker, vil elske denne!

Gyllen sol av Shilpi Somaya Gowda. Nok en gang en fantastisk bok av Gowda. Som i Indias Datter beskriver Gowda situasjonene så godt at du føler du er der sammen med karakterene i boken.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

«Har dere oppfølgeren til De syv søstre?»

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Boka som har gjort mest inntrykk på meg må være Linnea i malerens hage som jeg leste da jeg var liten. Denne boken vekket en interesse for kunst, kultur og bøker, som igjen har påvirket valg av utdanning og yrke. Så en kan kanskje si at denne boken er en av grunnene til at jeg står her på Notabene Jærhagen i dag?

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

Jeg spurte en kunde om han trengte hjelp, og fikk tilbake «Er du psykolog?»

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Pippi Langstrømpe, selvfølgelig! Med et motto som «Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert» er jo karakteristisk for en perfekt medarbeider? Også kunne hun ha bære de tunge posene med Mammutbøker for kundene ut til bilene deres!

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Å bare velge en forfatter, det er vanskelig! Er jo så mange som vi gjerne skulle hatt på signering, men Jojo Moyes hadde vært supert! Da hadde kundene våre her på Klepp vært veldig fornøyde!