God morgen, Norli Universitetsgaten!

Morgenen er fremdeles ung, så den har ikke rukket å eventuelt bli dårlig hos Norli Universitetsgaten.

I hjertet av Oslo ligger også Norlis hjerte, nemlig Norli Universitetsgaten. Denne ærverdige institusjonen har ligget på samme sted i over 120 år, og holder fortsatt koken. Norlis flaggskip har ikke bare et bredt utvalg bøker innenfor alle sjangre, men kan også smykke seg med å være byens beste på fagbøker.

 

I 2014 gjennomgikk butikken en omfattende renovering. Til stamkundenes store lettelse hadde de beholdt sin velkjente labyrintstil, samtidig som butikken fikk en ansiktsløftning til et mer moderne Norli-utseende. Dette er, og har alltid vært, en butikk hvor du kan kjenne, lukte og lese i bøkene samtidig som du lar deg selv gå deg vill blant de mange hylleradene.

 

«Årets bokhandel»

Butikken ble kåret til årets bokhandel i 2013, og ble beskrevet som en allsidig bokhandel. Juryens begrunnelse fremhevet også butikkens dedikerte og kunnskapsrike medarbeiderne, og hevdet at de visste «hva et ofte kresent publikum ønsker å møte når de går inn i en av Norges største bokhandler». For det er nettopp medarbeiderne som skaper den særegne stemningen i Norli Universitetsgata, og det er ikke for ingen grunn at de er kjent som Oslos mest kunnskapsrike bokhandelansatte. De tar stolthet i sin kundeservice og kunnskap – ja, de kan til og med hjelpe til med å velge bøker som passer ditt interiør.

 

Navn: Bjarte Bertil Tungodden

Jobber hos: Norli Universitetsgaten

 

U-gata

 

Er det en god morgen?

Ja, det er en god morgen. Jeg har jo akkurat kommet på jobb, så den har jo ikke rukket å bli dårlig enda hvert fall.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Elena Ferrante: Mi briljante venninne

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Amin Maalouf: De forvillede.

Teju Cole: Åpen by

Katja Petrowskaja: Esther, kanskje

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

De aller fleste vil ha gode og lette bøker som kan nytes.

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Det angår også deg av Herman Sanchowitz. Den sitter fremdeles med meg, og klarer ikke å rive seg løs. Han traff et spesielt punkt, og boken er virkelig like aktuell i dag.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

 

Jeg syns det alltid er rart med kunder som handler bøker etter fargen, særlig bokens farge på ryggen, fordi de syns det er viktig at det ser pent ut i bokhyllen. Jeg hadde et ektepar innom som ville ha en nyutgitt serie med Hamsun-bøker, men ombestemte seg da de så at den var i grønn. De hadde heller sett for seg en rød bokhylle.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

 

Hovedpersonen i Maaloufs bok De forvillede, Adam. Han hadde så vakre beskrivelser i boka av hva vennskap og tilgivelse egentlig er. Jeg ser for meg ham som en god samtalepartner bak kassen.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Isaac Singer. Han har skrevet noen fantastiske bøker, og det hadde vært en fryd å ha ham her i bokhandelen.