God morgen, Norli Gjøvik!

De aller fleste morgnene er gode hos Norli Gjøvik. Enda bedre hadde de vært med Daenerys Targaryen fra "Game of thrones" bak disken.

Denne uken befinner vi oss i «Den hvite by ved Mjøsa», nærmere bestemt Gjøvik. Mellom dalførene i Oppland, 130 meter over havet og rett ved siden av Mjøsa ligger Norli Gjøvik. Her har butikken vært i ti år, og kundene som strømmer inn dørene er bevis på at de ansatte ikke ligger på latsiden.

Hos Norli Gjøvik vil du alltid finne flere hjelpende bokelskere som brenner for å finne frem til boken som passer perfekt akkurat for deg – uansett hva du liker. Bokhandelen stiller dessuten med et bredt utvalg tilpasset enhver smak, også for dem som velger å stå over de tradisjonelle bestselgerne.

 

 

Navn: Lina-Merethe Pedersen Kværnsveen (36 år)

Jobber hos: Norli Gjøvik. Har jobbet her i 3 år.

 

Norli Gjøvik

 

Er det en god morgen?

Ja det er det. Det er de vi har flest av.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Jeg har ventet på deg av Mirjam Kristensen. Jeg leser denne boka selv akkurat nå, og den har grepet meg mer enn forventet.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Ingen bror får bli igjen av Faizullah Muradi og Jon Gangdal. En viktig beretning jeg håper mange tar seg tid til å lese.

Hendelsens hus av John Boyne. Boka følger russiske Georgy gjennom et langt og begivenhetsrikt liv. En av de beste romanene jeg noen gang har lest.

Amuletten-serien av Kazu Kibiushi. Forlaget lokker med spenningsgaranti, og den innfrir de virkelig. Kjempefine fantasybøker for barn.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

Det er mange som spør etter kalendermateriell for 2016, og om vi har julevarer. Når det gjelder spørsmål om bøker er de varierte, kundene vil kjøpe både bestselgere og mer ukjente titler.

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Vanskelig å velge, men En amerikansk sønn av Phillipp Meyer er en av favorittene mine. Den 600 sider lange slektskrøniken fra USA kunne gjerne hatt flere sider.  Begravelsesriter av Hannah Kent satte også sine spor hos meg da jeg leste den i fjor. Historien om Agnes fortjener mange lesere.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

 Vi får vel ikke så mange rare spørsmål. Det hender noen titler kan være krevende å finne ut av, men det ordner seg som regel.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

Å få med Daenerys Targaryen fra Game of thrones gjennom en arbeidsdag ville definitivt blitt noe utenom det vanlige. Hun er nok min favoritt fra serien.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Min favorittforfatter John Steinbeck. Jeg liker veldig godt hans skildringer fra USA på 1930- tallet. En dyktig og kunnskapsrik mann jeg tror det ville vært minnerikt å ha på besøk – hvis han fremdeles hadde vært i live.