God morgen, Lødingen!

W. Juliussen bokhandel kan melde om en strålende morgen i Lødingen.

Rett ved starten av Lofotveggen ligger Lødingen. Med høye fjell som omkranser bygda og duppende losbåter utenfor kaia er dette idylliske stedet noe av det vakreste Norge har å by på. Dette tettstedet med nærmere to tusen innbyggere markerer starten av Lofoteventyret, selv om de geografisk sett tilhører Ofoten.

 

Innbyggerne i Lødingen er kanskje mest interessert i sykling og har Norges største sykkelklubb målt i forhold til antall innbyggere. Men syklingen kommer absolutt ikke i veien for lesergleden som også befinner på dette stedet.  I denne bygda finner vi W. Juliussen bokhandel som har vær her siden 1995, og leverer både leketøy, turkart og gode leseropplevelsen til den lystige befolkningen. Nå i sommer er de ansatte veldig klar over at ferietid er turtid i Nordland, og de kan anbefale kart over gode turer i nærområdet så vel som gode leseropplevelser.

 

Navn: Aud Eli Solberg

Jobber hos:  W. Juliussen bok og papir i Lødingen.

 

Lødingen2

 

Er det en god morgen?

Ja, det er det jo. Jeg mener alle morgener er gode når man kan gå på jobb.

 

Hvilken er den siste boka du solgte?

Familie på boks av Robert Næss.

 

Tre egne favoritter akkurat nå:

Jojo Moyes  –  Den ene pluss en og Et helt halv år. Er det lov å si at begge bøkene hennes er favoritter? Begge to er nemlig like fantastiske. Tenk at det går an å skrive slikt som Moyes gjør, og ordlegge seg på en så fantastisk måte.

Robert Galbraith – Når gjøken galer og Silkeormen. Igjen er begge bøkene til forfatteren veldig gode. Begge bøkene presenterer utrolig gode historier. Dette er som de gode gammeldagse krimbøkene, og ikke morbide og ekle slik mange av de nye krimbøkene ofte er.

Harper Lee – Drep ikke en sangfugl. Denne boken leste jeg for første gang for 40 år siden, og den gjorde inntrykk. Det er en fantastisk historie, som jeg er glad for at kommer i nytt opplag nå i forbindelse med utgivelsen av hennes andre bok. Og boken er dessuten like aktuell i dag.

 

Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

Det er veldig mye spørsmål om kart, både for sjøen og for skog. Det er mange turister på besøk i Lødingen i denne perioden, så vell som vi har en lokalbefolkning som er glade i å gå på tur. Vi vet jo alle at ferie er turtid.

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Det er uten tvil Margfolket av Keri Hulme. Til tross for mange andre gode og sterke leseropplevelser jeg har hatt gjennom livet er det helt klart denne boka som har gjort mest inntrykk på meg. Denne boka glemmer jeg aldri! Boken følger maorifolket i Australia og forfølgelsene av dem. Jeg har forgjeves forsøkt å finne den igjen, men den går dessverre ikke an å bestille og ei heller finnes den på biblioteket.

 

Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde?

 

«Har dere trådlinjal?» Jeg sendte ham bare til byggmakeren jeg..

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

 

Jeg er veldig glad i Ibsen, men jeg tror jeg heller ville hatt en artig type bak kassen med meg. Så da må det nesten bli Lillesøster fra Kari Grossmans bøker. Hun er jo så søt, og en veldig artig type.

 

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

Sigrid Undset hadde vært veldig artig å ha i butikken, dersom det hadde vært mulig. Den damen altså…