Full fart i Kagge

Kagge-topper: Salgssjef Tine Hvistendal, arrangøransvarlig Hanna Mansisto Haartveit og Tuva Ørbeck Sørheim med sist ukes nr 1-forfatter: Anne Sverdrup-Thygeson.

Kagge Forlag med sterk framgang i første halvår.

På vei inn i bokhøsten kan Kagge Forlag vise til svært bra salgstall for første halvår i år. Omsetningen økte med så mye som 51 prosent sammenlignet med året før. Til sammenligning falt den norske allmennbokomsetningen (sakprosa og skjønnlitteratur i alle formater) i samme periode med 0,8 prosentpoeng.

Størst vekst hos forlaget viser digitale inntekter som har økt med 71 prosent. Skjønnlitteratur følger med en oppgang på 56 prosent. Hovedproduktet; sakprosa viser også solid framgang med 37 prosentpoeng.

Forlagssjef Tuva Ørbeck Sørheim er såre fornøyd:

Tuva Ørbeck Sørheim (foto: Marte Garmann)

— Vi har jobbet strategisk for å nå disse målene, spesielt har vi jobbet aktivt med å styrke skjønnlitteraturen og det digitale salget. Videre å være flinkere til å bruke hele bokåret aktivt. Disse tre målene har vi klart å innfri. I tillegg har vi truffet tidsånden klokkerent med Maskiner som tenker av Inga Strümke. Boka plasserte seg øverst på bestselgerlista hele femten uker i strekk.

— Har dere fått mye hjelp fra de nye eierne i Danmark?

Danskene har både hjulpet og støttet oss på strategivalg og på arbeidet med å definere målene. Men så får vi operere fritt.

— Og Erling Kagge, er han fortsatt i hus?

— Erling er fortsatt en viktig aksjonær og medarbeider som bidrar aktivt til forlaget. Han har egen kontorplass, og jeg håper vi får beholde ham som en viktig ressurs i lang tid framover.

— Hvordan tegner bokhøsten?

Så langt superbra. Denne uka hadde vi de tre øverste plassene på Bokhandlerforeningens sakprosa-liste, og nå er stemningen på kontoret helt elektrisk god.