Går fra Tronsmo til forlag

SKIFTER: Merete Thime Pharo har første hele arbeidsdag i Solum Bokvennen i dag.

Merete Thime Pharo begynner som salgs- og markedsansvarlig for sakprosa i Solum Bokvennen.

– Jeg har vært lenge på Tronsmo, og nå bød det seg en anledning. Solum er et forlag som utgir mye viktig og bra litteratur. Det har vært et rart jobbytte i disse tider, fra hypersosial bokhandel til å ha opplæring på hjemmekontor, sier Merete Thime Pharo, som har sin første «ordentlige» arbeidsdag i dag.

Hun har jobbet på Tronsmo i ni år og vært ansvarlig for norskavdelingen siden 2014. Hun har studert Nord-amerikanske områdestudier og historie ved UiO og gikk i 2017-2018 Fagskolen for bokbransjen. Nå blir hun salgs- og markedskonsulent med spesielt ansvar for sakprosa:

– Like viktig som skjønn

– Jeg har studert historie og på Tronsmo lærte vi at sakprosa er like viktig som skjønnlitteratur. I det siste har det vært mange bøker om klima, og jeg er spent på hva som kommer fremover, sier hun.

Forlagsbransjen er ikke helt ukjent for Merete Thime Pharo. Hun er datter av nylig pensjonert Aschehoug-redaktør Øyvind Pharo.

NYE ROLLER: F.v. Aslaug Gaundal fortsetter med skjønnlitteratur, mens Åse Kristin Skorstad, i midten, vikarierer som salgs- og markedssjef for Ann Helen Brendehaug i Solum Bokvennen.

Vikar inn for salgssjefen

Solum Bokvennen har flere omrokkeringer:

Salgs- og markedssjef Ann Helen Brendehaug, går i dag ut i foreldrepermisjon. Åse Kristin Skorstad vil vikariere for henne til februar 2021. Skorstad begynte i forlaget i 2016 etter å ha jobbet tolv år i ARK-systemet. Aslaug Gaundal fortsetter som salgs- og markedskonsulent med spesielt ansvar for skjønnlitteratur.