Fotballbok blir NRK-serie

BEIST: Elias, David og trener Samir. (Foto: NRK)

Michael Stilsons «Bare spille ball» er filmatisert av NRK.

Michael Stilson debuterte som forfatter i 2018 med Bare spille ball (Cappelen Damm). Boken ble året etter tildelt Uprisen og Trollkrittet. Og nå har NRK filmatisert ungdomsromanen.

Serien får tittelen «Beist», og har premiere 20. april.

Følger fiktivt Rosenborg-lag

Serien baserer seg rundt et fiktivt Rosenborg G16-lag. Vi følger to 16 år gamle fotballtalenter og bestekamerater, Elias (Max Campbell) og David (Martin Tønder), i seks intense dager opp mot en NM-finale.

BEIST: Serien følger et fiktivt G16-lag. (Foto: NRK)

De er lagets enere og begge forfølger drømmen om en profesjonell fotballkarriere. Opptakten mot NM-finalen skal imidlertid koste for både Elias og David.

Etterligner Zidane

I en pressemelding fra NRK forteller Max Campbell (18) om intense innspillingsdager.

– Jeg hadde treninger med innspillingsleder, kameratester på banen, og jeg begynte igjen med organisert fotball på Skeid sitt U19-lag. Regissør ba meg etterligne Zinédine Zidane, med måten han gikk på og bevegde seg på banen, brukte blikket og slo føttene i bakken. Jeg tror at summen av dette gjør at resultatet er noe man kan tro på.

Max mener serien forteller en viktig historie som kan være med og belyse hvordan barnefotballen og barneidretten generelt kan være ekstremt krevende.

– Elias vet hva som er viktig for han og har hodet på rett plass. Han er lidenskapelig ovenfor fotballen, men skjønner etter hvert at han er nødt til å ofre deler av livet sitt dersom han skal følge fotballdrømmen. Det store valget står mellom familie, venner eller karriere.