Fortøyd som Fontini-redaktør

BOKETTERSYNET: Denne gangen har vi tatt en prat med forfatter Simon Stranger.

Simon Stranger er nå fast ansatt som redaktør hos Fontini.

–  Simon er en styrke for Fontini, og løpet av de siste årene har han utviklet seg til å bli et allsidig forlagsgeni, sier forlegger Lindy Andersen til BOK365.

 

Simon Stranger (41) debuterte i 2003, og har skrevet ti bøker, både for barn, ungdom og voksne. Ungdomsromanene er oversatt til en rekke språk, og den siste ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for 2015. Han har også oversatt en rekke bøker for barn siden oppstarten av Fontini.

– Han har vært med på oppbygningen av forlaget. Simon har vært redaktør, oversatt, servert lunsj, malt kontoret, satt tekster i tegneserier og fulgt Andy Griffiths på turné. Og nå kan vi endelig ansette ham i fast stilling.

Stranger har jobbet som frilanser for forlaget siden oppstarten i 2014. Nå er han fast ansatt som redaktør, men hans vei til forlaget for tre år siden var via sosiale medier.

 – Da vi startet for tre år siden trengte jeg hjelp, så jeg la ut en melding på Twitter hvor jeg søkte etter en «forlagspotet». Jeg fikk 200 svar, og blant dem var Simon.

Med den faste ansettelsen av Simon teller forlaget nå tre stykker, noe som altså er en tredobling på tre år.

Så dere firedobbles til neste år da?

– Nei, nå skal vi holde stø kurs og holde på med det vi kan best, avslutter Lindy Andersen.

 

 

Hovedfoto: André Løyning