Første blikk på Wisting

Sven Nordin som William Wisting (Foto. Dag Nordsven / Viaplay)

Premieren på "Wisting" nærmer seg, og her kan du se den første smakebiten på den nye serien.

– Det å få lov til å spille selveste William Wisting, kjent fra haugevis av gode krimbøker signert Jørn Lier Horst, er en stor ære. Jeg er veldig stolt og spent på hva det norske folk vil synes når vi er på skjermen 11. april, sier Sven Nordin.

Det er store forventninger knyttet til filmatiseringen av Jørn Lier Horsts bestselgende bøker om politimannen William Wisting, og nå nærmer det seg premiere for serien som Viaplay kaller «vårens store krimdrama». Nå får publikum også den første smakebiten på serien.

Se traileren her:

– Mannen i gata

– William Wisting er mannen i gata som kanskje skulle vært en enda bedre far, eller brukt enda mer tid på jobb. Han er far til stadig mer voksne og uavhengige barn, og opplever den største drapssaken i lille Larviks historie, avslører Nordin.

Thea Green Lundberg, Sven Nordin og Carrie-Anne Moss (Foto: Julia Naglestad / Viaplay)

I tillegg til Hollywood-stjernen Carrie-Anne Moss (Matrix-trilogien) spiller Nordin mot kjente norske navn som Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Lars Berge og Thea Sofie Loch Næss.

Smakebit-traileren på 46 sekunder avslører at serien vil omhandle jakten på en amerikansk seriemorder, som jakter unge, blonde jenter i Larvik. Det er opp til William Wisting, i samarbeid med FBI, å stoppe gjerningsmannen.

«Forfriskende norsk»

Sesong 1 av «Wisting» skildrer Horsts to bøker Hulemannen og Jakthundene, og har premiere 11. april. Da slippes to episoder på strømmetjenesten Viaplay, og den første episoden vises på TV3 klokken 22.30.

Mads Ousdal og Sven Nordin (Foto: Dag Nordsven / Viaplay)

Hovedpersonen selv sier at serien er «forfriskende norsk» i sin edruelighet og framtoning.

– Larvik spiller en stor rolle gjennom sesongens ti episoder, og det er noe forfriskende norsk med det lokale politihuset, karakterene og seriens framtoning. Vi skildrer jo mennesker med egne liv forbi det politifaglige, og med en helt egen tilknytning til Larvik som hjemsted, sier Nordin.