Dømt for bedrageri

To menn på henholdsvis 47 og 50 år ble onsdag denne uken dømt for grovt bedrageri i Oslo Tingrett for å ha svindlet NAV for til sammen 404.715 kroner, melder Aftenposten. 47-åringen ble dømt til seks måneders fengsel, hvorav tre er ubetinget, mens 50-åringen ble dømt til 120 dagers fengsel, hvorav 60 er ubetinget.

De to mennene startet et forlag sammen på 2000-tallet. I mars 2009 ble 47-åringen sykemeldt, og han opplyste da til NAV at han hadde hatt en arbeidsinntekt i forkant på 50.000 kroner i måneden, til tross for at han ikke hadde inntekt som ga rett til sykepenger. 50-åringen signerte på skjemaet i egenskap av å være 47-åringens arbeidsgiver. Forlaget begjærte senere oppbud.

Tingretten mener de to bevisst har forledet NAV. I tillegg mener de at de to har avgitt falsk forklaring i saken.

47-åringens forsvarer, Simen Skjønsberg, sier at han i samråd med sin klient nå vurderer å anke dommen.

– Min klient er først og fremst uenig i at han har handlet med forsett og uberettiget vinnings hensikt, og mener at han ikke med viten og vilje har bedratt NAV. Han er skuffet over at retten ikke har festet lit til hans forklaring. Vi mener det ikke er bevist at han hadde noen intensjon om å bedra NAV, og at retten ikke har gjort en god nok forsettsvurdering, sier Skjønsberg til Aftenposten.