– Forfattere som trives

Tore Renberg gir folk i parken en innføring i livet på Hillevåg. Foto: Leslie Begby.

Forfattere som trivdes. Og 25 849 besøkende. Det er ting sjefen på Norsk Litteraturfestival kan like.  

25 849. Det er det endelig tallet besøkende på årets Lillehammer-festival. Og det er festivalsjef Marit Borkenhagen svært fornøyd med.

– Mye publikum er gøy, men viktigere er det at det store publikummet fordeler seg bra utover på alle arrangementer, og sånn var det på årets festival. Vi hadde også en veldig hyggelig økning i billettinntektene, som er viktig for festivaløkonomien.

Publikumsundersøkelse pågår

Fornøyd festivalsjef. Foto: Øystein Nordås

Borkenhagen regner med at cirka ¼ av publikummet også i år var lokalt, mens resten var tilreisende.

– Publikumsundersøkelsen pågår nå, så jeg kan ikke komme med de helt eksakte tallene, men om det er som det pleier å være, så er fordelingen omtrent slik.

– Best besøkte arrangement?

– Maihaugsalen var bortimot fylt fire ganger i løpet av festivalen, på Åpningsforestillingen, på Litterær festaften og på to arrangementer for ungdom, så disse fire troner på topp sammen med familiedagen på Maihaugen hvor tjuver og kjeltringer var tema på festivalens aller siste dag.

Renberg live

– Hva gledet deg mest i år?

– Å se så mange forfattere som trives som scenen og som klarer å formidle det de har på hjerte ut til publikum. Det er en stund siden jeg har sett Tore Renberg live og det var fantastisk å se ham på scenen, blant annet under Pub til pub. Så levende og verdig har jeg aldri opplevd Hillevåggjengen før.

Pub-til-pub med Tore Renberg. Foto: Åge Solheim

– Hva lærte dere av årets festival?

– Vi lærte at det er enkelt å arrangere festival i godt sommervær. Det utløste riktignok et par uforutsette utfordringer som høy temperatur på et par av arenaene, samt at myggen fikk ideelle forhold og ble mange i løpet av festivalen. Det har vi aldri opplevd før, men sommerværet var først og fremst noe som gjorde at folk trivdes på festival og brukte mer tid på møteplassene Lillehammer byr på utover kveldene, som jo også er en viktig del av festivalopplevelsen.

 

Les også: Lillehammer 2018