Følg Flu på direkten

MED SISTE HÅND P VERKET: Flu Hartberg (foto: Maja Hattvang)

Tegneserieskaper Flu Hartberg skal tegne siste side av tegneserieromanen «Jammerdalen» på direkten fra kl. 12 i dag.

Tegneserieskaperen Flu Hartberg skal tegne siste side av det han håper blir «den ultimate, norske tegneserieromanen» på direkten i sosiale medier denne fredagen. Da er det over ti år siden han startet på det han kaller en diffus historie, som gang på gang viste seg ikke å være levedyktig.

– Mange legger ut i det farefulle kunstnerlivet med altfor høye ambisjoner. De fleste tegneserieskapere har nok begynt, alt for unge, på sitt storstilte pompøse mesterverk, og landet med et magaplask når livets realiteter og håndverkets slit møter dem. Det gjelder selvsagt også meg og min tegneseriekarriere, sier Flu Hartberg.

– Som jeg håpet den skulle bli

Ikke bare kom livet selv i veien, i form av avisstriper, tegnejobber av ymse slag – som illustrasjonene på påskemelken til Tine for sjette år på rad i år; han manglet også en solid rammefortelling. Gjennombruddet kom i 2021 da han leste seg opp på manusskriving. Da falt alle bitene på plass.

– Jeg fikk skrevet historien slik jeg alltid hadde håpet den skulle bli, fikk skrevet, skisset og tusjet alle sidene på rekordtid. Tittelen kom også: Jammerdalen.

Tegning, musikk og babbel

Men unntaket er sistesiden, som han skal tegne i dag klokken 12 – og inviterer fansen til å følge ham på direkten på Facebook eller Twitch.

Flu Hartberg vil også by på musikk og «litt babbel» om hvordan han jobber, dele historien om Jammerdalen, og svare på seernes eventuelle spørsmål.

Tegneserieromanen vil utkomme til høsten på No Comprendo Press.